search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Το καλύτερο δώρο για τη Βασίλισσα Ελισάβετ (Photo/Videos)

02.06.2022 06:00
elisavet_new

Αυτό το καλοκαίρι όλη Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει το πλατινένιο Ιωβηλαίο για την 70χρονη βασιλεία, της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μακροβιότερη βασίλισσα της Αγγλίας, έχει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των υπηκόων της.

Στάθηκε βράχος στις δύσκολες στιγμές, φάνηκε ευγενική και πνευματώδης απέναντι στις αντί-μοναρχικές απόψεις που εκφράστηκαν κατά καιρούς, στάθηκε μια αξιοσέβαστη ηγέτης στις δόξες του αγγλικού λαού, και επέδειξε μια ήρεμη δύναμη στους καιρούς της αμφισβήτησης.

Αγάπη για τα ζώα

Η βασίλισσα Ελισάβετ, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε την αγάπη της για τα ζώα, και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για τους Βρετανούς πολίτες. Τα αγαπημένα της σκυλιά Corgi, έγιναν διάσημα ανά την υφήλιο και η βασίλισσα ανέθρεψε αρκετές γενιές από αυτά.

Είναι τέτοια η αγάπη της γι’ αυτή τη ράτσα σκύλων, ώστε τα αγαπημένα της Corgi πρωταγωνίστησαν μαζί με τον Ντάνιελ Κρεγκ (στο ρόλο του πράκτορα 007) και την εξοχότητά της, στο χαρακτηριστικό εκείνο φιλμάκι που κινηματογραφήθηκε με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.  

Μάλιστα η βασίλισσα Ελισάβετ είναι υπεύθυνη για μια υβριδική ράτσα σκύλων που προέκυψε από το συνδυασμό της ράτσας Dutchund (λουκάνικος) και της ράτσας Corgi, δίνοντας την υβριδική ράτσα Dorgi. Με μια πρώτη ματιά βλέποντας τα Dorgi που έχουν μακρύ σε μήκος σώμα με κοντά πόδια και όμορφο καφέ τρίχωμα, μπορεί κανείς να πει ότι μοιάζουν πολύ με τα δικά μας «κοκόνια», αυτά τα χαριτωμένα μικρού μεγέθους σκυλιά που δεν έχουν όμως ακόμα καθιερωθεί σαν ράτσα. 

Η άλλη, όμως, μεγάλη αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι τα άλογα. Δεινή ιππέας η ίδια, πάντα εξέτρεφε υπέροχα άλογα και απολάμβανε μεγάλες βόλτες κάνοντας ιππασία στα βασιλικά κτήματα.

Ένα άλογο για τη βασίλισσα

Έτσι, φαίνεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε την καλύτερη ιδέα για ένα δώρο που θα αντιπροσώπευε τα αισθήματα των Γάλλων απέναντι στη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρόεδρος Μακρόν αποφάσισε να κάνει δώρο στη βασίλισσα ένα σπουδαίο άλογο!

Πρόκειται για το άλογο με το ένδοξο όνομα «Fabuleu de Maucour», ένα άτι με γκρι σκιές στο στιλπνό του τρίχωμα, και ένα ειδικό κούρεμα που δημιουργεί μικρά «καρό» στα καπούλια του, ένα εμβληματικό άλογο που ανήκει στη δύναμη της ιστορικής έφιππης «Garde Republicaine», δηλαδή της «Ρεπουμπλικανικής Φρουράς» η οποία φυλάσσει τα δημόσια κτίρια, και αποτελείται από 470 άλογα και τους αναβάτες τους. Η φρουρά είναι εγκατεστημένη στο αστικό διαμέρισμα, Quartier des Celestins, στο κέντρο του Παρισιού, και δημιουργήθηκε από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το άλογο αυτό, έχει ηλικία 7 ετών, και έχει λάβει την καλύτερη εκπαίδευση που υπάρχει στις ιππικές εγκαταστάσεις Μπατεστί, που είναι μια τεράστια αίθουσα ιππασίας με σιδερένια κατασκευή του μηχανικού Άϊφελ. Το συγκεκριμένο άλογο επιλέχθηκε γιατί είναι πολύ εκπαιδευμένο και είναι έμπειρο να αντιμετωπίζει με ηρεμία όλα τα απρόοπτα ερεθίσματα, έτσι ώστε να μην τρομάζει από ξαφνικούς θορύβους, κρότους, φωνές, πυροβολισμούς, κραυγές, ούτε να φοβάται τη φωτιά, την οποία φοβούνται όλα τα ζώα.

Ο στρατηγός Ερίκ Φαρινά, εξήγησε στο Paris Match ότι: «Ο Fabuleu de Maucour, είναι ένα απόλυτα ώριμο και ντρεσαρισμένο άλογο. Πιστεύουμε ότι η βασίλισσα θα ευχαριστηθεί, αφού είναι γνωστή η προτίμησή της στα μεγαλειώδη γκρι άλογα».

Ο 7χρονος λοιπόν «Fabuleu de Maucour», θα ταξιδέψει στην Αγγλία μαζί με τον ιππέα του, διασχίζοντας με «φέρι μπόουτ» τη Μάγχη, και θα παρουσιαστεί στο ανάκτορο Ουίνδσορ, την Τετάρτη, 1η Ιουνίου του 2022.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μαζί με το υπέροχο αυτό άλογο, αποφάσισε να προσφέρει στη βασίλισσα Ελισάβετ και μια χειροποίητη σέλλα, με τα διακριτικά της ίλης, και τη χαρακτηριστική σπάθα, καθώς και το σκήπτρο της «Ρεπουμπλικανικής Φρουράς».

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Αποστολή πυραυλικών συστημάτων ανακοίνωσε ο Μπάιντεν, με ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων απαντά η Μόσχα

Εξαφάνιση Θύμιου: Δραματική έκκληση από την αδερφή του – «Αν μας ακούει να δώσει ένα σήμα ζωής» (Video)

Ακάρ: Η προμήθεια των F-16 αφορά τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ, ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα το καταλάβουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:46