search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Τσίπρας: Δεν πάει άλλο, εκλογές το συντομότερο – Να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά

02.06.2022 22:47
Tsipras- Mitilini87-new

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης, την πλατεία Σαπφούς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Λέσβου.

Είπε πως πρέπει το καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πέσει με εκλογές το συντομότερο δυνατό γιατί «δεν πάει άλλο» με την «κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαφτίστηκαν άριστοι και από τότε βαφτίζουν το ψάρι κρέας». Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, πρέπει να νικήσει με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο καθαρή η νίκη, τόνισε, «τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της».

Μίλησε μεταξύ άλλων για τα θέματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, της ρήτρας αναπροσαρμογής και της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και την αλλαγή του δόγματος στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας πως φοβάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραλάβει χάος όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε πως η Ελλάδα πρέπει να πιέσει την Ευρώπη και δεν πρέπει να αποδεχτεί την μετατροπή του σε ελληνικό πρόβλημα, γιατί είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα ενώ πρόσθεσε πως η χώρα μας σε κάθε περίπτωση πρέπει να κινείται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Ανθρωπισμού.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιχειρεί να παρουσιάσει όλες τις κρίσεις ως εξωγενείς λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως στην Ελλάδα είχαμε ρεκόρ πανδημίας με 30.000 νεκρούς, που σημαίνει ότι χάθηκε μια πόλη όσο η πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και ρεκόρ στην ακρίβεια, την οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «εισαγόμενη».

Είμαστε, είπε, η 7η ακριβότερη χώρα στην αντλία, σε όλο τον κόσμο, ενώ παρέπεμψε σε σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, υπεράνω πάσης υποψίας για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση όπως είπε, που αναφέρει πως τον Μάιο οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν κατά 60,9% ακριβότερες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όταν στην ευρωζώνη ήταν κατά 39% ακριβότερες. Αλλά για τα δράματα, σημείωσε, φταίνε κάθε φορά οι άλλοι. «Αλήθεια ποιος ευθύνεται, μήπως οι εξωγήινοι;».

Πρόσθεσε πως δεν πρόκειται απλώς για ενεργειακή κρίση αλλά για κρίση υπαρξιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην ενέργεια και τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ. «Εδώ πληρώνουμε τη ρήτρα Μητσοτάκη», είπε, «την ρήτρα αναπροσαρμογής που παίρνει όλες τις αυξήσεις των παραγωγών ενέργειας και τις μεταβιβάζει στον καταναλωτή».

«Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα των χιλιάδων νοικοκυριών» υπογράμμισε, προσθέτοντας «και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός όταν λέω αυτό τον όρο», διότι πρόκειται για «καθεστώς που για να ελέγξει την ενημέρωση μοιράζει αφειδώς δημόσιο χρήμα ΜΜΕ και με μόνο κριτήριο τη στήριξη στον Μητσοτάκη και την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προεκλογικά εξαπάτησε δύο κοινωνικές κατηγορίες, τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους.

«Κατάφεραν προεκλογικά να εξαπατήσουν τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους», είπε.

«Δεσμεύτηκαν για αύξηση στον κατώτατο μισθό διπλάσια από το ρυθμό ανάπτυξης» για να έρθουνε «τώρα που η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα και να δώσουν μια αύξηση 10% την ώρα που πληθωρισμός τρέχει με 10,7%».

«Με το καλημέρα καταργήσαν την 13η σύνταξη που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, περάσαν 3 Μάηδες – γιατί τότε θα την δίναμε τη σύνταξη – χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ στους συνταξιούχους». Πήγαν, είπε, με αυτά τα χρήματα «να κλείσουν τις μαύρες τρύπες στην επικουρική ασφάλιση».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει κοστολογημένες προτάσεις τον ρωτούν που θα βρει τα «λεφτόδεντρα» και το λένε αυτοί «που ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας»

Έκανε λόγο για απόφαση – κόλαφο όσον αφορά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών που διατάζει την προσωρινή μη διακοπή ρεύματος σε πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Είναι μια πρώτη νίκη και τη χαιρετίζουμε», σημείωσε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση 2 φορές αρνήθηκε να ψηφίσει στη Βουλή την σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι θέμα επιλογής το δεν πληρώνω» τόνισε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να ντρέπονται, όσοι έβγαιναν και κατηγορούσαν τους πολίτες ως μπαταχτσήδες, αυτοί που σήμερα πάλι αποκαλύφθηκε ότι το χρέος του προς τις τράπεζες αυξήθηκε και χρωστάνε 380 εκ. ευρώ». «Έχουν το θράσος αυτοί να λένε ο τζάμπας πέθανε ενώ όλα αυτά τα χρόνια ζουν στις πλάτες μας» ανέφερε σε υψηλούς τόνους. Και συνέχισε: «Δε θα ‘ταν υπερβολή να πω ότι αυτή η κυβέρνηση τελικά έχει πέσει σαν τις ακρίδες στο δημόσιο πλούτο» και «ακολουθούν τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

«Φοβάμαι για το χάος που θα παραλάβουμε στην οικονομία και στα εθνικά»

Ακολούθως αναφέρθηκε στα εθνικά, λέγοντας: «Δεν έχω αμφιβολία ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι για το χάος που θα παραλάβουμε στα οικονομικά, αλλά και στα εθνικά»

«Μας αφορά όλους» είπε, «ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, αφορά ειδικά εδώ τη Λέσβο, ένα νησί στην πρώτη γραμμή των τουρκικών προκλήσεων».

Σε συνέχεια των όσων είπε στην συνέντευξη προς την Όλγα Τρέμη, σημείωσε πως ο Μητσοτάκης «διαχειρίζεται την διακυβέρνηση σαν Ανώνυμη Εταιρεία διαχειρίζεται και την εξωτερική πολιτική μας ως μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους».

«Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις που μας βάζουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας», είπε παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου Σόλτς και του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής και «από το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μετατρέπει τη πατρίδα μας σε μέρος της αστάθειας στην περιοχή. Από γέφυρα λαών και χωρών προγεφύρωμα της Δύσης. Από μέτοχο της ειρήνης, σε συμμέτοχο του πολέμου».

Όλα αυτά, είπε, «γίνονται διότι όπως ίσως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει κατανοήσει δεν πρόκειται να είναι ξανά πρωθυπουργός, όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές», επομένως «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων μήπως προχωρήσει την καριέρα του σε άλλο πόστο, έξω από τη χώρα». Και πρόσθεσε ειρωνικά «Με το καλό του λέμε, αρκεί να μας αφήσει. Να αφήσει τη χώρα να κυβερνηθεί με βάση τις ανάγκες της χώρας και με μία πολιτική που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Πιερρακάκης: Στα γραφεία της SpaceX του Έλον Μασκ μετά τον Λευκό Οίκο (photo)

Το ΥΠΕΞ απορρίπτει κάθε ευθύνη για τη φερόμενη παραποίηση εγγράφου – Τι λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος – Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος: «Επιμένουν στη λάσπη» απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για παραποίηση εγγράφου του FBI

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38