search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:21
MENU CLOSE

Αϊόβα: Σκότωσε δυο γυναίκες σε πάρκινγκ εκκλησίας και αυτοκτόνησε (photos/videos)

03.06.2022 08:34
IOWA_SHOOTING

Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι επιθέσεις με όπλα στις ΗΠΑ…

Μια μέρα μετά το μακελειό στην Οκλαχόμα, νέο επεισόδιο με νεκρούς σημειώθηκε στην Αΐόβα ενώ και στο Ουισκόνσιν ένοπλος άνοιξε πυρ σε κηδεία…

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο γυναίκες στον χώρο στάθμευσης εκκλησίας προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του, ανακοίνωσε η αστυνομία, καθώς ο κατάλογος των θυμάτων των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ δεν σταματά να μακραίνει.

Πυροβολισμοί και σε κηδεία στο Ουισκόνσιν

Το περιστατικό στην Άιοβα γνωστοποιήθηκε λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το ζήτημα των όπλων έπειτα από τα mass shootings στο Μπάφαλο (Νέα Υόρκη), στην Ουβάλντε (Τέξας) και στην Τάλσα (Οκλαχόμα).

Παράλληλα δύο ακόμη άνθρωποι –πέντε, σύμφωνα με ΜΜΕ– τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, από σφαίρες κατά τη διάρκεια κηδείας στην πόλη Ρασίν (Ουισκόνσιν) χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα). Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Στην Άιοβα, σύμφωνα με τον Νίκολας Λένι, αξιωματικό της αστυνομίας στην κομητεία Στόρι, το φονικό έγινε έξω από την εκκλησία Κόρνερστοουν, ανατολικά της πόλης Έιμς. Πρόκειται για εκκλησία φονταμενταλιστών χριστιανών. Ο κ. Λένι μίλησε για «μεμονωμένο περιστατικό», αποφεύγοντας να αποκαλύψει ποια ήταν η σχέση του δράστη και των θυμάτων.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφωνούσε «φτάνει πια!» κατά τη διάρκεια διαγγέλματος με το οποίο ζήτησε το Κογκρέσο να απαγορεύσει τις πωλήσεις τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας και να προωθήσει αυστηρότερους ελέγχους του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού των επίδοξων αγοραστών πυροβόλων όπλων.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: «Το 20% της χώρας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων» – Εκατό μέρες πολέμου στην Ουκρανία (Video)

Ο άλλος πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας: Ο ρόλος των χάκερς και οι κυβερνοεπιθέσεις (Video)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παραστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή – Αισθάνθηκε δυσφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58