search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12
MENU CLOSE

Επίσκεψη του Σολτς στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου

03.06.2022 13:28
mitsotakis_scholz_new

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή, 10 Ιουνίου, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο Σολτς θα παρακαθήσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μερικές μέρες μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον καγκελάριο της Γερμανίας, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες δηλώσεις και κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας που ανέβαζουν την ένταση στο Αιγαίο.

Ο κ. Σολτς θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή (10/6) στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Σε Αθήνα και Άγκυρα η Αναλένα Μπέρμποκ

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη (8/6), προερχόμενη από το Πακιστάν και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η κ. Μπέρμποκ θα μεταβεί την επομένη (9/6) στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Novartis: Ερωτήματα για το παραποιημένο έγγραφο – Τι απαντούν Οικονόμου, Λοβέρδος (videos)

Μέτρα για τα καύσιμα μελετά η κυβέρνηση στην σκιά των δημοσκοπήσεων – Ποιες λύσεις εξετάζει

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αν ο Τσίπρας αναρωτιέται για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ας ρωτήσει Ραγκούση – Ξενογιαννακοπούλου» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11