search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μνημεία της πόλης από ανακυκλώσιμα υλικά δημιούργησαν οι μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών (Photos)

02.06.2022 19:20
thessaloniki-paidakia 54-new

Ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, ο Άγιος Δημήτριος αλλά και οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου είναι μόνον ορισμένα από τα μνημεία και τα εμβληματικά γλυπτά της πόλης τα οποία δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά οι μικροί μαθητές που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Βλέποντας σήμερα μέσα από τα μάτια των παιδιών, είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη μας αύριο θα είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου το περίπτερο 16 της ΔΕΘ, όπου εκτίθενται τα έργα των παιδιών, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης «Thess Clean – Thess Green».

Ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε συγκινημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν την πόλη και αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και του σεβασμού προς το περιβάλλον.

Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσει στους χώρους της ΔΕΘ (περίπτερο 16) μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη μαιευτήρα για «φακελάκι» – Φέρεται να απαίτησε 1.000 ευρώ

Γεωργία Μπίκα: Η απάντησή της για την εμπλοκή στην υπόθεση της αυτοκτονίας του γυμναστή

Μύκονος: Στη δικαιοσύνη η Αμερικανίδα τουρίστρια κατά του εστιατορίου με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03