search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:02
MENU CLOSE

Φωτιές Αττικής: Πότε θα υποχωρήσουν οι άνεμοι – Προγνώσεις μετεωρολόγων (Videos)

04.06.2022 19:35
fwtia

Την ώρα που πυροσβέστες και εθελοντές εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες για τις πυρκαγιές στη Βούλα και στον Κουβαρά Αττικής, θετικές είναι οι προγνώσεις μετεωρολόγων για την ένταση του ανέμου.

Μιλώντας στο ERTNEWS TV, ο μετεωρολόγος, Παναγιώτη Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Περιμένουμε εξασθένιση των ανέμων στην περιοχή τις επόμενες ώρες, δεν ξέρω όμως αν θα προλάβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν τη φωτιά».

»Θα παραμείνει ένα βοριαδάκι στην περιοχή τις επόμενες ώρες, δεν αναμένεται να ενισχυθούν αύριο η ένταση των ανέμων στην περιοχή. Αυτό που ακούστηκε και είναι σωστό είναι ότι στην περιοχή εκεί λόγω του αναγλύφου και λόγω της φωτιάς ήταν πιο ενισχυμένοι οι άνεμοι», συνέχισε.

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη για αύριο το μεσημέρι

Θετική ήταν η πρόβλεψη και του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

«Σήμερα είχαμε δυνατούς ανέμους στο Νομό Αττικής, οι ριπές ξεπερνούσαν ακόμα και τα 8 μποφόρ», σημείωσε, τονίζοντας πως σιγά – σιγά οι άνεμοι θα αρχίσουν να υποχωρούν.

«Φαίνεται ότι οι άνεμοι από τις επόμενες ώρες, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ στον νομό Αττικής. Είναι δηλαδή γενικά ευνοϊκό το πεδίο ανέμων για τις υπόλοιπες ώρες και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Στη συνέχεια, και προς το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε μια πρόσκαιρη ενίσχυση του βόρειου, βορειοανατολικού ανέμου, χωρίς βέβαια να φτάνουμε στα επίπεδα που φτάσαμε σήμερα», συνέχισε ο μετεωρολόγος.

Διαβάστε επίσης:

Σταρ Ελλάς 2022: Καταγγέλλει τον πρώην της για ξυλοδαρμό (Photo)

Θεσσαλονίκη: Όπου φύγει-φύγει οι κάτοικοι – «Βουλιάζει» από κόσμο η Χαλκιδική (Photo & Video)

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Να γίνει η δίκη στην Αθήνα ζητάει η οικογένεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:58