search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:03
MENU CLOSE

Νέα τουρκική πρόκληση: Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα – Κατηγορούν την Ελλάδα για σχέσεις με «τρομοκρατικές οργανώσεις»

04.06.2022 00:22
tourkiko ypex98-new

Νέα κίνηση κλιμάκωσης της έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποτελεί η κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλου Λάζαρη, για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ως αιτία της κλήτευσης αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Ο κ. Λάζαρης, ενημερώθηκε για τις απόψεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας επί του θέματος, καθώς και ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ακόμα περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Μάλιστα, στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου οι «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική «φωλιά», ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ έναυσμα για την κλήση του Έλληνα Πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ αποτέλεσε η δράση που ξεκίνησε από τον εν λόγω καταυλισμό και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Οι Τούρκοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στον κ. Λάζαρη σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τονίστηκε, δε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ να μην οδηγήσει σε παζάρι με την Τουρκία για πώληση πολεμικών αεροσκαφών

Λοβέρδος για έγγραφο Novartis: Τέλος στα παραμύθια – Εγώ το έδωσα στην Προανακριτική με το όνομά μου μέσα

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ο λαϊκισμός ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία μάχη του (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12