search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:25
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ο λαϊκισμός ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία μάχη του (Photos/Video)

03.06.2022 19:35
mitsotakis-onned-1231-new

Ως «αγγελιοφόρους» του μηνύματος του έργου που επιτέλεσε η κυβέρνηση της ΝΔ έχρισε ο πρωθυπουργός τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, χαιρετίζοντας την έναρξη του 13ου συνεδρίου της νεολαίας του κόμματος.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ζητά από την ΟΝΝΕΔ υπεύθυνη κριτική, λέγοντας, μάλιστα ότι δεν θέλει τη νεολαία «φωτοτυπία» των μεγαλύτερων στελεχών του κόμματος, τόνισε ότι ο ρόλος της είναι διπλός: από τη μία να μεταφέρει τις ιδέες της παράταξης σε κάθε νέο και από την άλλη να εμπλουτίζει τις πολιτικές της με όσα ακούει.

Ταυτόχρονα, δεδομένης της προεκλογικής χρονιάς, τόνισε ότι ο λαϊκισμός ετοιμάζεται να δώσει την τελευταία, αλλά και πιο ύπουλη μάχη του και κάλεσε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ να απαντούν παντού και καταλυτικά, είτε σε fake news είτε σε προπαγάνδα. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινεί ότι με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις, τονίζοντας ότι ο φοιτητικός συνδικαλισμός αποτελεί συνταγματική πρόβλεψη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα πλήρες σχέδιο για το ζήτημα της στέγης, το οποίο θα περιλαμβάνει «όλες τις λύσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, μέχρι κίνητρα και αντικίνητρα για να ανοίξουν επί χρόνια κλειστά διαμερίσματα, καθώς και την αξιοποίηση ΣΔΙΤ για νέες φοιτητικές εστίες, λέγοντας, μάλιστα, ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί κατά τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην ακριτική Ψέριμο, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας ότι κάθε επιθετικό βήμα από τη γείτονα αποτελεί βήμα υποχώρησής της στο περιθώριο και υπογραμμίζοντας ότι, αν και η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, παρά ταύτα «δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράλογο και το παράνομο», λέγοντας ότι «ελπίζω μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και νοοτροπία», καθώς και ότι η χώρα μας έχει συμμαχίες, ενισχύει την άμυνά της και θα προβάλλει παντού τα δίκαιά της, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη, είπε.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, αφού αστειεύτηκε με τις «αϋπνίες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θα χάσουν τον ύπνο τους μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη σταθερότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο να γυρίσει πίσω και ότι ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος. Προσέθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει λάθη, τα οποία παραδέχεται και διορθώνει, αλλά ότι «η πατρίδα χρειάζεται μια σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση έχει λάβει για τους νέους, από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό, υποστήριξε, δε, ότι στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Επίσης αναφέρθηκε στο επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, τις νταντάδες της γειτονιάς, αλλά και το Freedom Pass που έδωσε κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί, «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία», και τόνισε ότι «υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών», την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για Τουρκία: Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο

Στην αντεπίθεση Ραγκούσης – Ξενογιαννακοπούλου: Τι απαντούν στον Νίκο Ανδρουλάκη για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ για Λοβέρδο: Δεν ανεχόμαστε καμία σκιά – Το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει ξεκάθαρα για τη φερόμενη παραποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:23