search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:55
MENU CLOSE

Μόργκαν Φρίμαν: Πήρα ρόλους μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και «χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό»

05.06.2022 16:43
freeman

Για τις εμπειρίες του από τις συνολικά 100 ταινίες που έχει παίξει αλλά και για τον ρατσισμό που υπάρχει στο Χόλυγουντ μίλησε ο Μόργκαν Φρίμαν σε συνέντευξή του στην Bild.

Η περιουσία του ηθοποιού -που έχει αποσπάσει για τους ρόλους του Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και πολλά ακόμη βραβεία– διαθέτει περιουσία 200 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, όπως λέει στη συνέντευξή του, «δεν χρειάζεται να ζει σε μια τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια, αυτό είναι χαζό».

Στην πολιτεία του Μισισιπή, έχει φτιάξει ένα ράντσο σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στους γονείς του, και έχει πολλά άλογα και αποικίες μελισσών.

Ο Μόργκαν Φρίμαν είχε γενέθλια την 1 Ιουνίου και έσβησε τα κεράκια του, πηγαίνοντας για ιστιοπλοΐα με την οικογένειά του και κάποιους φίλους. «Γιορτάσαμε με τον παραδοσιακό τρόπο, με την οικογένεια και λίγους φίλους και απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Bild».

Αποκαλύπτει πάντως πως δεν ήταν όλα ρόδινα στην καριέρα του. Σε μία ταινία κλήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα ενσάρκωναν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει κι αυτός έναν τέτοιο ρόλο, έχασε τη δουλειά στην ταινία. «Με είδαν ξαφνικά ως πρόβλημα και πολύ επαναστάτη», σημειώνει.

Επιπλέον, όπως παραδέχτηκε, υπήρξαν ταινίες στις οποίες έπαιξε μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του. «Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό», εξήγησε. «Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε», συνέχισε.

Ο Φρίμαν μίλησε και για τον ρόλο του στο «Deep Impact» του 1998, όπου υποδυόταν τον πλανητάρχη. «Δεν υποδύθηκα το ρόλο ενός μαύρου προέδρου. Έπαιξα το ρόλο ενός προέδρου που είναι μαύρος», λέει, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία μικρή αλλά λεπτή διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Σωτήρης Μουστάκας: Το πηγαίο ταλέντο, το… Όσκαρ και το πάθος για τον τζόγο

«Athenee»: Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος επιστρέφει μετά από δυο δεκαετίες

Οι Scorpions άλλαξαν τους στίχους του «Wind Of Change» λόγω… Ουκρανίας (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:55