search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομιά ο ένας από τους δύο γιους του – «Παντελώς ανυπόστατα τα περί αμύθητης περιουσίας» (video)

07.06.2022 15:14
tragkas-13-new

Ο ένας από τους δύο γιους του Γιώργου Τράγκα, ο Φρέντυ, αποποιείται την κληρονομιά του πατέρα του, ενώ παράλληλα θέτει εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος κ. Θέμης Σοφός «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

«Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

«Παντελώς ανυπόστατα τα όσα γράφονται για αμύθητη περιουσία»

Παντελώς ανυπόστατα χαρακτήρισε τα όσα γράφονται και αναπαράγονται περί αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα η δικηγόρος της χήρας του δημοσιογράφου, Μαρίας Καρρά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Γεωργία Κούβελα σημείωσε πως «αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχή και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

Η περιουσία

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τράπεζες της αλλοδαπής και εγχώριες όπως και σε τραπεζικές θυρίδες.

Μάλιστα, σε τραπεζική θυρίδα του εξωτερικού βρέθηκαν λίγο λιγότερες από 10 ράβδοι χρυσού, αγνώστου προέλευσης και χωρίς να επιβεβαιώνεται η νομιμότητα απόκτησής τους από κανένα επίσημο έγγραφα-χαρτί.

Τα ακίνητα τα οποία αποκαλύφθηκαν είναι δυο στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης, στην περιουσία του αποβιώσαντος δημοσιογράφου περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, κ.λπ.

Πέρα από όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από Ελληνικές Τράπεζες (και ειδικά από Τράπεζα η οποία απορροφήθηκε ήδη από άλλη Τράπεζα) δεν εξοφλήθηκαν ποτέ, καθώς χαρίστηκαν τα ποσά του δανείου ή καταβλήθηκε το ποσό του 1/3 του αρχικού δανείου και στην συνέχεια το υπόλοιπο ποσό της δανειακής σύμβασης χαρίστηκε ως καταβληθέν.

Διαβάστε επίσης:

«H πόλη της Ελλάδας που δεν θα μετακόμιζα ποτέ»: «Γλέντι» στο Twitter με τις απαντήσεις

Copernicus: Στα 4.322 στρέμματα ανέρχεται η καμένη γη σε Γλυφάδα – Βούλα – Βάρη

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Συγκρατούμενός του προσπάθησε να τον σκοτώσει», λέει ο δικηγόρος του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:19