search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Αναλένα Μπέρμποκ: Τα καψώνια των Κύπριων στην Γερμανίδα ΥΠΕΞ

08.06.2022 14:31
annalena_baerbock_new

Ταλαιπωρία περίμενε την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά την διάρκεια του ταξιδιού της από το Βερολίνο στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Μάλιστα, η Αναλένα Μπέρμποκ επρόκειτο να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος) αλλά υποχρεώθηκε να ακυρώσει την περιοδεία της καθώς διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό.

Μάλιστα ένα κομμάτι της περιπέτειας της υπουργού εξελίχθηκε και στην Κύπρο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει και τους εξονυχιστικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

«Καταρχήν το αεροσκάφος, ένα Airbus Α 319, απογειώθηκε με καθυστέρηση μιας ώρας από το αεροδρόμιο του Βερολίνου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Η υπουργός έπρεπε να πάρει το μικρό κυβερνητικό Airbus, γιατί όλα τα μεγαλύτερα είτε βρίσκονταν σε χρήση ή είχαν χαλάσει», περιγράφει την εκκίνηση του ταξιδιού o αρθρογράφος του Spiegel, επισημαίνοντας ότι το μειονέκτημα ενός μικρότερου αεροσκάφους είναι ότι δεν μπορεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Επεισοδιακή αναμονή για ανεφοδιασμό στη Λάρνακα

«Γι αυτό η υπουργός με την αντιπροσωπεία προσγειώθηκαν στην Λάρνακα αργά το βράδυ της Δευτέρας για ανεφοδιασμό», συνεχίζει ο αρθρογράφος του Spiegel.

«Η υπουργός δεν ήταν ενθουσιασμένη, ειδικά από τη στιγμή που το προσωπικό εδάφους στο κυπριακό αεροδρόμιο ζητούσε πεισματικά από όλους τους επιβάτες να δείξουν τα διαβατήρια, πριν φύγουν από το σαλόνι αναμονής. Στη συνέχεια όλοι υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, βγάλσιμο παπουτσιών, ζωνών. Ούτε η ίδια η υπουργός Εξωτερικών δεν γλύτωσε. Αλλά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την Μπέρμποκ. Δεν πρόκειται για άλλες στάσεις εφοδιασμού και ελέγχους διαβατηρίων. Το ταξίδι θα τελειώσει απότομα. Ο λόγος; Ο κορωνοϊός. Ο ιός χτύπησε την Μπέρμποκ. Στο ταξίδι. Βέβαια η υπουργός δεν έχει ιδέα γι αυτό, όταν μετά από 11 ώρες το αεροσκάφος προσγειώνεται στο Ισλαμαμπάντ», προσθέτει.

«Το Airbus A 319 πρόκειται να απογειωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης και να χρησιμοποιήσει τον ίδιο αεροδιάδρομο για το ταξίδι προς την Αθήνα. Η υπουργός πρέπει σε όλη την πτήση να παραμείνει σε απομόνωση στην καμπίνα VIP ακριβώς πίσω από τον θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους… Η προσγείωση στο Βερολίνο προγραμματίζεται απόψε στις 10.00 βράδυ της Τετάρτης. Γιατί και στην επιστροφή χρειάζεται στάση για ανεφοδιασμό. Αυτήν τη φορά στο Ντουμπάι», καταλήγει.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 42χρονη ομολόγησε πως εκπαίδευε γυναίκες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία – Τι ποινή αντιμετωπίζει (videos)

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο – Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (Photos/Video)

Συγκλονιστικός Μάθιου Μακόναχι για το μακελειό στο Τέξας: «Να ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στον καθρέφτη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:56