search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:05
MENU CLOSE

Kεκάκια τιραμισού για τους λάτρεις του καφέ

08.06.2022 06:00
Cupcake-al-tiramisu-con-caffe

Ένα μικρό σε μέγεθος αλλά σούπερ νόστιμο επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι, αλλά περισσότερο οι λάτρεις του καφέ. Τα κεκάκια τιραμισού είναι εξαιρετικά απλά και γρήγορα στην παρασκευή τους και θυμίζουν πολύ το γνωστό και αγαπημένο γλύκισμα των Ιταλών.

Υλικά για τη Συνταγή

75 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

60 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

80 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κομμάτια

50 ml καφέ εσπρέσσο δυνατό

1 αυγό μεγάλο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για το φρόστινγκ

200 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε, παγωμένο στο ψυγείο

80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης για γλυκά, παγωμένη

40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές σκόνη

Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινήστε ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το μαλακωμένο βούτυρο σε κομμάτια σε ένα μπολ και δουλέψτε με έναν αυγοδάρτη (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία και με ηλεκτρικό μίξερ, αλλά λόγω της μικρής ποσότητας των υλικών είναι προτιμότερο να το δουλέψετε με το χέρι). Αν η βουτυρόκρεμα κολλάει στον αυγοδάρτη, αφαιρέστε την από τα σύρματα με μια σπάτουλα και συνεχίστε. Στη συνέχεια βάλτε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και δουλέψτε τα και αυτά. Ρίξτε τον καφέ, αφού έχει κρυώσει αρκετά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε επίσης το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια μικρή πρέζα αλάτι και ανακατέψτε προσεκτικά τα ξηρά αυτά υλικά με μια σπάτουλα. Μοιράστε το μίγμα σε 5 φορμάκια για μάφιν που έχετε στρώσει με τα ειδικά χαρτάκια. Ψήστε τα κεκάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για 20 περίπου λεπτά, κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας και αφήστε τα να κρυώσουν. Όσο κρυώνουν τα κέικ, ετοιμάστε την κρέμα μασκαρπόνε. Διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ με 1 κουταλιά της σούπας ζεσταμένη κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να έχετε ένα είδος παχύρρευστης κρέμας και αφήστε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το παγωμένο μασκαρπόνε με την κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέστε την κρέμα καφέ και δουλέψτε καλά με το ηλεκτρικό μίξερ, ώστε να έχετε ένα σφικτό και δεμένο φρόστινγκ. Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, διακοσμήστε τα με την κρέμα μασκαρπόνε, με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής. Ολοκληρώστε την διαδικασία πασπαλίζοντάς τα με σκόνη άγλυκου κακάο και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Ελαφριά ρυζοσαλάτα της Μεσογείου

Αζέρικος μπακλαβάς με σαφράν και χειροποίητο φύλλο

Εντυπωσιακό ζελέ μωσαϊκό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31