search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:52
MENU CLOSE

Καροτοκροκέτες με χαλούμι και ντίπ κόλιανδρου

11.06.2022 06:00
sintagi_new

Έξτρα χρυσές και τραγανές κροκέτες με καρότο και χαλούμι, που σερβίρονται ιδανικά με ντίπ γιαουρτιού και κόλιανδρου.

Τρώγονται μετά μανίας σαν μεζεδάκι αλλά και ως κυρίως γεύμα μαζί με τηγανιτές πατάτες και μια πλούσια και χορταστική σαλάτα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 αυγό, χτυπημένο

60 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 κρεμμύδι ξερό, χοντροτριμμένο

4 καρότα, χοντροτριμμένα

250 γραμμάρια χαλούμι, χοντροτριμμένο

1 κομμάτι τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και ψιλοτριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το ντιπ κόλιανδρου

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 πρέζα νιφάδες τσίλι (μπούκοβο)

½ κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου, θρυμματισμένους

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπήστε το αυγό με το αλεύρι μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, το χαλούμι, το τζίντζερ, το τσίλι, τον αλεσμένο κόλιανδρο, τον μισό φρέσκο ​​κόλιανδρο και καρυκεύστε. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά πηκτό – εάν το κουρκούτι δεν επικαλύπτει τα λαχανικά, προσθέστε άλλη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ή στην αντίθετη περίπτωση λίγο γάλα. Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με σπορέλαιο (όχι παραπάνω από το 1/3 της) και θερμάνετε στους 180ο C ή μέχρι να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού που θα ρίξετε στο λάδι, σε 30 δευτερόλεπτα.

Πλάστε το μίγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή δύο μικρά κουτάλια. Τηγανίστε τις κροκέτες σε δόσεις των πέντε ή έξι, για συνολικά 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετέ τις ζεστές. Για να φτιάξετε το ντίπ, ανακατέψτε το γιαούρτι, τον υπόλοιπο φρέσκο ​​κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε την πάπρικα, τις νιφάδες τσίλι και τους σπόρους κόλιανδρου. Σιγοβράστε για 1 λεπτό και μετά περιχύστε το πάνω στο γιαούρτι. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως!!!

Διαβάστε επίσης

Ανατολίτικο ρεβανί γεμιστό με κρέμα (παραδοσιακή συνταγή)

Πικάντικες πατάτες γιαχνί με σολομό

Kεκάκια τιραμισού για τους λάτρεις του καφέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07