search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:09
MENU CLOSE

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα» υποστηρίζει ο δράστης – Τι ανέφερε στην προανακριτική απολογία του

14.06.2022 17:41
astynomia-new

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 44χρονος που την Κυριακή πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο συγχωριανό του στον Αργουλιό Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, φέρεται να περιέγραψε τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής και τα τρία διαφορετικά επεισόδια που είχαν κατάληξη το έγκλημα. 

Μεταξύ άλλων, φέρεται να δήλωσε «συγκλονισμένος γιατί μια ανθρώπινη ζωή έφυγε» και ανέφερε πως «είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα». 

Χαρακτήρισε το θύμα «δύσκολο άτομο και εξαιρετικά προβληματικό στην σχέση του με την ευρύτερη οικογένειά μου». 

Ο κατηγορούμενος ανέφερε  ότι την Κυριακή βρέθηκε στο Αργουλιό για το μνημόσυνο του πατέρα του, μαζί με την σύζυγό και τα δυο παιδιά τους και ότι αυτός έμεινε για να τακτοποιήσει τις δουλειές που είχε σχετικά με τα πρόβατά του, όπως έκανε καθημερινά. 

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, στην προανακριτική απολογία του περιγράφει με λεπτομέρειες αρχικά τις δύο πρώτες συναντήσεις που είχε εκείνο το απόγευμα με τον 22χρονο.

Φέρεται να υποστηρίζει ότι το πρώτο επεισόδιο έγινε μεταξύ του Κωστή Χαριτάκη και του αδελφού του, τον οποίο – κατά τους ισχυρισμούς του – έβριζε με χυδαίες εκφράσεις ο 22χρονος. Αναφέρει πως προσπάθησε να ηρεμήσει τον αδελφό του, λέγοντας του «γύρευε την δουλειά σου». 

Το δεύτερο επεισόδιο – πάντα κατά τον 44χρονο – έγινε περίπου μια ώρα αργότερα, όταν ο ίδιος θέλησε να πάει με το αυτοκίνητο στα πρόβατα και ο αδερφός του στο αμπέλι.

Σε αυτό το επεισόδιο, όπως λέει, επαναλήφθηκαν οι χυδαίες ύβρεις από τον νεαρό και μάλιστα – όπως υποστηρίζει – αυτή την φορά δεν πρόλαβε να συγκρατήσει τον αδελφό του, ο οποίος «πετάχτηκε» από το όχημα και πιάστηκε στα χέρια με τον 22χρονο. 

Αυτή την φορά, κατά τον 44χρονο, ήταν ο αδελφός του θύματος που επενέβη για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο κράτησε λίγα λεπτά.
Υποστηρίζει ακόμα πως ο ίδιος και ο αδελφός του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της ταραχής τους και μάλιστα, για να μην αναγκαστούν να συναντηθούν και πάλι με τον νεαρό έκαναν ένα μεγάλο κύκλο. 

Η τρίτη και μοιραία συνάντηση του θύματος με τον 44χρονο, όπως φέρεται να είπε προανακριτικά ο τελευταίος, έγινε μετά από περίπου μια ώρα, όταν περνώντας έξω από το σπίτι της αδελφής του 22χρονου, τον είδε – όπως υποστήριξε – να έχει σταματήσει την μητέρα του και να της απευθύνει χυδαία λόγια (στα οποία αναφέρεται αναλυτικά). 

Επισημαίνει μάλιστα ότι αντιλήφθηκε τον αδελφό του θύματος να του λέει “τι σου φταίει η γυναίκα και τη βρίζεις”. 

Αναφέρει ότι πήγε λίγα μέτρα παρακάτω για να κάνει στροφή με το όχημα και επιστρέφοντας η μητέρα του είχε ήδη απομακρυνθεί.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, την ώρα εκείνη δέχτηκε ο ίδιος έναν ακόμα «καταιγισμό» ύβρεων αλλά και απρεπών κινήσεων από τον 22χρονο. 

«Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα, ούτε τι έκανα εγώ», φέρεται να ανέφερε ο 44χρονος και καταλήγει λέγοντας «Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του να καταριέται. ‘Εβαλα μπροστά το αμάξι κι έφυγα»

Σε βαρύ κλίμα η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν τον  22χρονο.


Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν την κηδεία του 22χρονου πατέρα, βαπτίστηκε -όπως ορίζει το έθιμο- το νεογέννητο μωρό του, που γεννήθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Αδελφός θύματος: Σήμερα για εμένα τελειώνουν τα πάντα

«Σήμερα για μένα τελειώνουν τα πάντα… Χάνω τα πάντα… Μ’ άφησε μόνο μου με πέντε μωρά…», δήλωσε ο αδερφός του 22χρονου που δολοφονήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο Mega ξεσπά κάνοντας λόγο για μία έχθρα που κρατάει πολλά χρόνια και ο πόνος που νιώθει τον κάνει να λέει σκληρά πράγματα που ωστόσο δεν τα εννοεί. «Δέκα χρόνια τους παλεύω, θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου…», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Απαιτώ από τον ίδιο τον δολοφόνο να βγει και να πει τον λόγο… Δεν μπορώ να καταλάβω… Προσπαθώ… Δεν μπορώ να καταλάβω…», επισήμανε ο αδερφός του 22χρονου. 
Όπως λέει από τα 10 σπίτια του χωριού, το φονικό αυτό έκλεισε τα πέντε. Όλα άλλαξαν τη στιγμή που ο 44χρονος πάτησε τη σκανδάλη. «Δεν ξαναξημερώνει καλη μέρα για μένα… Θα έρθουν στο χωριό και; Τι θα πούμε; Καλημέρα;… Σήμερα για μένα είναι η τελευταία μέρα», δήλωσε ακόμη.

Το χωριό στον Μυλοπόταμο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τόσο του θύματος όσο και του δράστη, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Ρόδο: 75χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Τον εντόπισε ο γιος του – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν οι ουρανοί, έντονη βροχόπτωση και χαλάζι μετέτρεψαν τους δρόμους σε «ποτάμια» (Photos/Videos)
Τουρισμός: Έως και 30% πιο ακριβές οι διακοπές στην Ελλάδα – Τιμές… Μυκόνου στις παραλίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:08