search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:17
MENU CLOSE

«Μια νύχτα του Αυγούστου»: Αρχίζουν τα γυρίσματα για τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 (Photos)

14.06.2022 08:52
victoria new

Σε χρονική στιγμή που αντιστοιχεί στη λαϊκή ρήση «κοντός ψαλμός αλληλούια» βρίσκεται το σχέδιο για την υλοποίηση της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου», για την ΕΡΤ1, σε σενάριο  Παναγιώτη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού, με την πλοκή να εκτυλίσσεται- χρονικά- στον Πειραιά του 1950.

Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο σίκουελ της θρυλικής σειράς «Το νησί», που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Μια νύχτα του Αυγούστου» της Βρεττανής (με ελληνική υπηκοότητα) συγγραφέως.

Τα γυρίσματα της νέας κοινωνικής- δραματικής σειράς μυθοπλασίας της Χίσλοπ θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου και πρόθεση της παραγωγής είναι έως τις 12 Αυγούστου να έχει κινηματογραφηθεί σημαντικό ποσοστό σκηνών για τα 14 επεισόδια.

Μπροστά από τις κάμερες θα «πάρουν θέσεις» οι Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Καβογιάννη, Λεωνίδας Κακούρης, Γιουλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αινείας Τσαμάτης, Έκτορας Λιάτσος κ.ά..

Η νέα σειρά της Χίσλοπ πιάνει το νήμα της ιστορίας από εκεί που το άφησε στο προηγούμενο ευπώλητο μυθιστόρημα της.

Δηλαδή από τη στιγμή που οι Χανσενικοί, βρίσκουν την υγειά τους, βγαίνουν από τον αποκλεισμό της λέπρας και αρχίζουν να παίρνουν τις ζωές τους πίσω.

Η δράση στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας μεταφέρεται στον Πειραιά, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες παίρνουν το πλοίο της γραμμής για μια καλύτερη ζωή μακριά από κοινωνικούς στιγματισμούς και αποκλεισμούς.

Σημαντικό μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Τρούμπα και σημεία της Δραπετσώνας που αναδύουν ατμόσφαιρα της εποχής του ’50 παρά τις όποιες μεταγενέστερες παρεμβάσεις.

Επίσης πολλές σκηνές θα γυριστούν σε κτίρια περι την πλατεία Αυδή της Αθήνας αλλά και σε εξοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Νικόλαος Δεληγιώργης: Πέθανε ο εκδότης των περιοδικών «Μανίνα» και «Δυναμικό Αγόρι»

Αντώνης Πανούτσος: «Έχω δεχθεί απειλές στο επάγγελμά μου, αλλά τι να κάνω; Ιππασία;» (Video)

Νάταλι Κάκκαβα: Τα δάκρυα συγκίνησής της στον αέρα της εκπομπής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 09:16