search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:29
MENU CLOSE

ΚΟΚ: Τι πληρώνεις αν… μουντζώνεις

14.06.2022 18:02
Φιλιά και καβγάδες στο Ι.Χ. ...τέλος - Όλα τα πρόστιμα του ΚΟΚ - Media

Οι Έλληνες οδηγοί δεν… διακρίνονται πάντα για την ευγένειά τους, διακρίνονται όμως αρκετές φορές για την παραδοσιακή μας… μούντζα όταν διαφωνούν με κάποιον άλλον οδηγό στο δρόμο.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) όχι μόνο προβλέπει χρηματικό πρόστιμο στην περίπτωση που οδηγός… μουντζώσει πεζούς ή άλλους διερχόμενους, αλλά, επιπλέον, υπάρχει και αφαίρεση άδειας και διπλώματος!

Μάλιστα το διοικητικό πρόστιμο μεταφράζεται σε 100 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες

Οι παραπάνω ποινές ισχύουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια, όπως προβλέπουν τα άρθρα 12 και 103 του ΚΟΚ, φαίνεται όμως ότι πολλοί δεν το γνωρίζουν.

Εξάλλου εκ των πραγμάτων δεν είναι και τόσο… εύκολο να ελεγχθούν οι οδηγοί για τυχόν παραβάσεις σε… αυθόρμητες χειρονομίες από την Τροχαία προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω πρόστιμα και ποινές δεν αφορούν μόνο στην παραδοσιακή μούντζα, αλλά γενικότερα σε απρεπείς χειρονομίες.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα» υποστηρίζει ο δράστης – Τι ανέφερε στην προανακριτική απολογία του

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο

Τραγωδία στη Ρόδο: 75χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Τον εντόπισε ο γιος του – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:27