search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Τέλος ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ – Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη

14.06.2022 11:27
DIMOSIO_22

Το τέλος του ΑΜΚΑ και την εισαγωγή νέου προσωπικού αριθμού βασισμένο στον ΑΦΜ συν τρία ψηφία τα οποία θα είναι τα πρώτα του νέου αριθμού ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μέσω του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον Ενιαίο Αριθμό του Πολίτη ο οποίος όπως είπε ο υπουργός θα είναι σε φάση εφαρμογής το επόμενο διάστημα και έρχεται για να αντικαταστήσει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ και ουσιαστικά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με αυτόν τον «κωδικό».

Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, θα μπαίνει ο πολίτης στο gov.gr, στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα, τα οποία θα έχει στο κινητό του.

Διευκρίνισε ακόμα ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αυτός κωδικός θα χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών από φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Θα αποδίδεται μία φορά στο φυσικό πρόσωπο και δεν μεταβάλλεται.

Θα αποδίδεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Διαβάστε επίσης:

Power Pass: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα πάρετε την επιδότηση ρεύματος

Κατρακύλα για το Bitcoin: Έπεσε κάτω και από τα 21.000 δολάρια – Μετρούν απώλειες τα κρυπτονομίσματα

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα στον Άρειο Πάγο το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:20