search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:26
MENU CLOSE

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Σήμερα στον Άρειο Πάγο το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη

14.06.2022 08:06
dei_logariasmoi_new

Σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, αναμένεται ο Άρειος Πάγος να εξετάσει το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης αναφορικά σχετικά με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ήδη χιλιάδες καταναλωτές, πολίτες και επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει ήδη εκδώσει προσωρινή διαταγή, κάνοντας εν μέρει δεκτό αίτημα καταναλωτικών οργανώσεων για την προσωρινή απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου, ημέρα συζήτησης της αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων, με τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.

Στον συγκεκριμένο νόμο εντάσσονται οι οικονομικά ασθενείς οικιακοί καταναλωτές, οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ επιχειρεί να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ρήτρα αναπροσαρμογής ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να αποφανθεί σχετικά με το ενδεχόμενο πιλοτικής δίκης το αποτέλεσμα της οποίας θα δεσμεύει το σύνολο των εμπλεκομένων ώστε να μην υπάρξουν στην πορεία καθυστερήσεις με αφορμή την έκδοση μεμονωμένων και αντικρουόμενων αποφάσεων από κατώτερα δικαστήρια.

Σήμερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο καλούνται σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι φορείς, ΔΕΗ και προσφεύγοντες.

Η απόφαση για το εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής θα λάβουν σύντομα οι ανώτατοι δικαστές αφού προηγουμένως αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» με τις πληρωμές για ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ – Καταβολές επιδομάτων και εφάπαξ

Βενζίνη «φωτιά»: Στα 2,83 ευρώ το λίτρο στα νησιά – «Πιάνει» τα 2,5 στην Αττική (Video)

Eurogroup: Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31