search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:59
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Πιο πιθανό να τα βρουν ο Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, παρά η κυβέρνηση με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα (Video)

14.06.2022 18:48
tsakalotos_new

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπως το συνηθίζει, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία αίσθηση και κανένα ενδιαφέρον για την έννοια του δημοσίου συμφέροντος και την αντανάκλασή του στα λαϊκά και μεσαία στρώματα.

Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέφυγε σε έναν ειρωνικό παραλληλισμό με γνωστή πρόσφατη πολύκροτη δίκη με αντιδίκους χολυγουντιανούς πρωταγωνιστές:

«Τα επιτόκια αυξάνονται, η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη. Μοιάζει πιο εύκολο να τα ξαναβρούν η Άμπερ Χέρντ και ο Τζόνυ Ντεπ παρά εσείς με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα».

Κοινώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ευκλείδη Τσακαλώτου μοιάζει απίθανο η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, και να βρει επαφή μαζί τους, πιο απίθανο από το να τα βρουν οι δύο ηθοποιοί που έσκισαν τις σάρκες ο ένας του άλλου στο δικαστήριο.

«Υπάρχει κάτι που μας χωρίζει και είναι σημαντική η διαχωριστική γραμμή. Η υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος. Όχι απαραίτητα του κράτους ή του δημόσιου τομέα είναι βάση για συζήτηση για μια εναλλακτική πορεία, για εναλλακτικές πολιτικές. Δεν έχετε σαν ιδέα το δημόσιο συμφέρον».

Και αφού προς επίρρωσιν αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο τραπεζικό σύστημα και το ΤΧΣ, την υγεία και την παιδεία αλλά και τη ΛΑΡΚΟ, για την οποία η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο, σημείωσε, απευθυνόμενος σε ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ πως «η έννοια του δημοσίου συμφέροντος είναι μια βάση για μια αριστερή εναλλακτική προοδευτική αριστερή κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΑΡ: Καταργείται το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης – Πώς θα αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα γραφεία

Νέα Δημοκρατία: Ποιοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «αντίο» στη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα – «Χάνω μία ξεχωριστή φίλη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:59