search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:19
MENU CLOSE

Τσελίκ: Η Ελλάδα κακώς έχει στρατό στο Καστελόριζο

14.06.2022 19:20
celik76-new

Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε από τον Ακάρ, ο Ομέρ Τσελίκ εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική κατά της χώρας μας.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, είπε ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελόριζο, ότι η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα κατά της Τουρκίας, ότι εμπλέκει συνεχώς τρίτες χώρες και ότι κακώς οι Έλληνες θεωρούν απειλή την «Γαλάζια Πατρίδα».

Ισχυρίστηκε όπως νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ότι όποτε η Άγκυρα καλεί σε διάλογο την Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου, η χώρα μας απορρίπτει την πρόταση και κάνει προπαγάνδα μιλώντας για επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον της. 

Νωρίτερα, έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης, του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Στη συνάντηση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (NATO PA) και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι βουλευτές Θεοδώρα ΤζάκρηΜανούσος Κωνσταντίνος ΒολουδάκηςΣπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Γερμανό ΥΠΟΙΚ: «Στόχος μας η επιστροφή μας στην επενδυτική βαθμίδα το 2023» – Τι είπε ο Κρίστιαν Λίτνερ

Κικίλιας για επίθεση Τούρκων στον λογαριασμό του: «Αγνοώ τις απειλές από ανώνυμα φερέφωνα ακραίων πολιτικών κύκλων»

Γερμανικά ΜΜΕ: Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:16