search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:56
MENU CLOSE

Μπεκατώρου για την αθώωση προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό: «Μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (Video)

15.06.2022 08:29
Σοφία Μπεκατώρου σε υφυπουργό Δικαιοσύνης: «Έπρεπε να ξαναβιώσω το τραύμα από την αρχή» (Video) - Media

Την απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τον προπονητή που κατηγορήθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας σχολίασε με ανάρτησή της στο instagram η Σοφία Μπεκατώρου.

«Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου», σχολίασε η ελληνίδα Ολυμπιονίκης ενώ ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι, αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου στο βίντεο που δημοσίευσε.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε καταθέσει και στη δίκη, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τον όρο «child grooming», μία μέθοδο αποπλάνησης ανηλίκων που βασίζεται κατ’ αρχάς στην εδραίωση συναισθηματικής σχέσης με το ανήλικο θύμα και της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης με τα οικεία του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 14 Ιουνίου, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τον 39χρονο προπονητή ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση αλλά τον απάλλαξε από την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, κατά πλειοψηφία.

Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μία σύνεδρος και ένας ένορκος, που ψήφισαν υπέρ της ενοχής του.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (Videos)

Χρυσή Αυγή: Στο εδώλιο ξανά η εγκληματική οργάνωση – Ξεκινά το Εφετείο

Θεσσαλονίκη: Με σκούπες και φτυάρια καθαρίζουν τους δρόμους – «Βούλιαξε» η πόλη από τη χθεσινή κακοκαιρία (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:46