search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Εύκολες και γρήγορες τρούφες καρύδας – σοκολάτας

15.06.2022 06:00
syntagi

Οι τρούφες με ρικότα, καρύδα και σοκολάτα είναι ένα απλό και πολύ γρήγορο επιδόρπιο, ιδανικό για να ικανοποιήσει την επιθυμία μας για κάτι γλυκό, χωρίς να μας βαρύνει. Το κύριο συστατικό είναι η ρικότα , ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά , το οποίο προσφέρεται για την παρασκευή ελαφριών επιδορπίων όπως αυτό.

Υλικά για τη Συνταγή (για 36 τρούφες)

250 γραμμάρια φρέσκο τυρί ρικότα (ή ανθότυρο)

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

120 γραμμάρια ινδοκάρυδο

15 γραμμάρια κακάο σκόνη, άγλυκο

Για το ρολάρισμα

Επιπλέον ινδοκάρυδο

Επιπλέον κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τις τρούφες, ξεκινήστε στραγγίζοντας τη ρικότα ή τον ανθότυρο που θα χρησιμοποιήσετε, βάζοντάς τα σε ένα τρυπητό για μερικές ώρες. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το τυρί δεν έχει καθόλου υγρά (ορός γάλακτος) και είναι τελείως στεγνό για να πετύχει η συνταγή.  Στη συνέχεια βάλτε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά δουλεύοντάς τα με μια κουτάλα μέχρι να γίνουν κρέμα. Μοιράστε την κρέμα σε δύο μπολ, προσθέστε το κακάο στο ένα, το υπόλοιπο ινδοκάρυδο στο άλλο και αναμείξτε καλά τα υλικά. Προχωρήστε στο σχηματισμό, αφαιρώντας με τα χέρια σας κομμάτια από το μίγμα (περίπου 14 γρ. έκαστο)  και πλάθοντας μπαλάκια. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό για να το πλάσετε, μπορείτε να το κρυώσετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας ότι η συνοχή της ζύμης εξαρτάται πολύ από τον τύπο και την υγρασία της ρικότα που χρησιμοποιείται. Καθώς σχηματίζετε τις τρούφες, ρολάρετέ τις μέσα σε μικρά μπολάκια όπου θα έχετε βάλει την τριμμένη καρύδα, για να καλύψετε τις άσπρες μπάλες, και τη σκόνη κακάο, για να καλύψετε τις μαύρες μπάλες. Μόλις είναι έτοιμες οι τρούφες, αφήστε τις να κρυώσουν για άλλη μια ώρα στο ψυγείο προτού τις σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης

Καροτοκροκέτες με χαλούμι και ντίπ κόλιανδρου

Ανατολίτικο ρεβανί γεμιστό με κρέμα (παραδοσιακή συνταγή)

Πικάντικες πατάτες γιαχνί με σολομό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04