search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:09
MENU CLOSE

Φονική πλημμύρα στη Μάνδρα: H ώρα της κρίσης για τους 21 κατηγορούμενους

16.06.2022 07:17
mandra

Η ώρα της δικαστικής κρίσης για την πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, που άφησε πίσω της 25 νεκρούς, φθάνει σήμερα, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τους 21 κατηγορούμενους στελέχη της Αυτοδιοίκησης και αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Tο δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για το αν και ποιοι εκ των κατηγορουμένων φέρουν ποινική ευθύνη για όσα εκτυλίχθηκαν την επίμαχη ημέρα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων αλλά και οι κατά τον επίμαχο χρόνο αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών, παράβασης καθήκοντος και παραβίασης κανόνων οικοδόμησης, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία είναι αυτοί που από τη θέση του ο καθένας είχαν ευθύνη για την καλή λειτουργία των υποδομών της πόλης.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση τότε θα κηρύξουν ενόχους τους 20 από τους 21 κατηγορούμενους για τα αδικήματα που τούς αποδίδονται πλην αυτού της παράβασης καθήκοντος για το οποίο η Εισαγγελέας Έδρας ζήτησε αθώωση για την πλειονότητα των υπόλογων.

Κατά την εισαγγελική πρόταση, η μοναδική κατηγορούμενη που θα πρέπει να αθωωθεί είναι μία υπάλληλος της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε  για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε νόμιμες άδειες. 

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος

Καβάλα: Ο δολοφόνος της φαρμακοποιού «σπάει» τη σιωπή του – «Απέτυχα να δώσω τέλος στη ζωή μου» (Video)

Παγκράτι: Συγκλονίζει γειτόνισσα της 36χρονης – «Η κόρη μου της κρατούσε το χέρι, ενώ έπεφτε στο κενό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:09