search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:40
MENU CLOSE

Ουκρανία: Στο Κίεβο οι Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς – Συνάντηση με τον Ζελένσκι (photos)

16.06.2022 09:15
draghi_new

Στο Κίεβο έφτασαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/6) η γαλλική προεδρία.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία, προκειμένου να φτάσουν στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Στο Κίεβο, σύμφωνα με το ZDF, θα έχουν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας, σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.

Το Reuters σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Ζελένσκι: «Οι φιλοδοξίες της Μόσχας εκτείνονται από τη Βαρσοβία μέχρι τη Σόφια»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε χθες ότι έχει προσκληθεί στις προσεχείς συνόδους κορυφής της Ομάδας των Επτά και του ΝΑΤΟ.

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν την πόρτα της Ε.Ε. στη χώρα του, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία έχει βλέψεις, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες περιοχές της ηπείρου.

«Το να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας χώρας τώρα θα είναι μια απόδειξη ότι η ενοποίηση είναι πραγματική και ότι οι ευρωπαϊκές αξίες ισχύουν στην πράξη, ότι δεν προορίζονται μόνο για τα χαρτιά», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας στα μέλη του κοινοβουλίου της Τσεχίας μέσω τηλεδιάσκεψης. «Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη Μαριούπολη, το Σεβεροντονέτσκ, το Χάρκοβο και το Κίεβο. Οχι, οι φιλοδοξίες της εκτείνονται σε μια αχανή περιοχή από τη Βαρσοβία μέχρι τη Σόφια», προσέθεσε

Τις προηγούενες ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος υιοθέτησε μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες στην Ουκρανία και σε ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους σχετικά με τη διφορούμενη στάση του απέναντι στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο: Πατέρας έπνιξε τα τρία του παιδιά για να εκδικηθεί τη γυναίκα του

Τι θα ανακοινώσει ο Πούτιν την Παρασκευή; – Μυστήριο από τα ρωσικά ΜΜΕ (Videos)

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» του για την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:39