search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Τράπεζες: Έρχεται έκρηξη πλειστηριασμών το επόμενο δίμηνο – Πως να προστατευτείτε (Video)

16.06.2022 11:39
akinita-attiki

Έκρηξη πλειστηριασμών αναμένουν τραπεζικοί παράγοντες το επόμενο δίμηνο. Ήδη 1.300 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί μόλις για την επόμενη εβδομάδα.

Επισπεύδοντες πλέον στους πλειστηριασμούς είναι τα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία έχουν αγοράσει τα δάνεια με υποθήκη που έχουν τιτλοποιήσει ή πουλήσει απευθείας οι τράπεζες και, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, τα ακίνητα που συνοδεύουν τα δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί φτάνουν τις 500.000-600.000 και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών των ακινήτων εκτιμάται ότι θα παραμείνει στους ιδιοκτήτες τους μέσα από ρυθμίσεις των οφειλών τους, ο αριθμός αυτών που θα βγουν προς πώληση στην αγορά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000.

Πώς μπορούν να τον αποτρέψουν οι ευάλωτοι πολίτες

Οι ευάλωτοι οφειλέτες προκειμένου να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό της κατοικίας τους, μπορούν να κάνουν μία αίτηση μέσω της πλατφόρμας www.keyd.gov.gr, ώστε να δοθεί αναστολή της διαδικασίας μέχρι και 15 μήνες.

«Οι οφειλέτες πρέπει να επαγρυπνούν. Αφενός είτε να προχωρήσουν σε διαδικασία εξωδικαστική επίλυσης της οφειλής τους, είτε να δουν εάν είναι ευάλωτοι οφειλέτες ώστε να τύχουν αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης» προσέθεσε η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA.

Διαβάστε επίσης

Φυσικό αέριο: Η Gazprom «πνίγει» τη Γερμανία – Έκοψε κι άλλο τις ροές, άλμα στις τιμές

ΕΚΤ: Ευελιξία στις επανεπενδύσεις ομολόγων, στα σκαριά νέο εργαλείο στήριξης

ΔΕΠΑ: Επιβεβαίωση της σκοπιμότητας για τον αγωγό EastMed

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:16