search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:27
MENU CLOSE

Τέξας: Η 11χρονη που έγινε εκατομμυριούχος – Ποια είναι η συνταγή της γιαγιάς για την λεμονάδα Be Sweet

20.06.2022 16:26
koritsaki ipa- lemonada-new

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν εκατομμυριούχοι, αλλά ένα παιδί τα κατάφερε από τα 11 και έγινε μάλιστα CEO στη δική της εταιρία, που είναι απολύτως επικερδής.

Η Μικάιλα Ούλμερ από το Τέξας, είναι σήμερα 17 χρόνων, αλλά έχει δημιουργήσει τη δική της εταιρία και λανσάρει μία νέα μάρκα λεμονάδας, που της έχει αποφέρει 11 εκατομμύρια δολάρια από το 2016.

Η Μικάιλα λέει πως ήταν μόλις 4 χρόνων όταν σκέφτηκε να κάνει τη δική της εταιρία, με αφορμή ένα δώρο που πήρε από την προγιαγιά της. Ήταν ένα τετράδιο με συνταγές μαγειρικής, το οποίο μάλιστα  βρισκόταν σε κακά χάλια…  Ανάμεσα στις σελίδες αυτού του τετραδίου βρήκε μια συνταγή του 1940 για σπιτική λεμονάδα και αποφάσισε να τολμήσει το αδιανόητο για την ηλικία της, να προχωρήσει στην παραγωγή! Μάλιστα εκτός από τα όσα διάβασε στο τετράδιο με τις συνταγές, έβαλε και τη δική της πινελιά στην λεμονάδα, προσθέτοντας και λίγο μέλι.

Τις πρώτες λεμονάδες που έφτιαξε η Μικάιλα τις πουλούσε σε ένα κιόσκι έξω από το σπίτι της. Στην ετικέτα έβαλε και το brand name που την έκανε πλούσια: «Mikaila’s Me & the Bees Lemonade»- «Η Λεμονάδα της Μικάιλα και των μελισσών».

Τι δουλειά έχουν οι μέλισσες; Όταν ήταν μικρούλα, την τσίμπησε δύο φορές μέλισσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NBCBLK. Η Μικάιλα άρχισε να αισθάνεται φόβο απέναντι στις μέλισσες, αλλά διάβασε κάποια πράγματα με την βοήθεια της μητέρας της και έμαθε ότι οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικές και αν εξαφανιστούν θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες για την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Άρχισε, λοιπόν, ν΄ αναρωτιέται  πως θα μπορούσε το μέλι που παράγουν οι μέλισσες να δώσει το κάτι παραπάνω στην παραδοσιακή συνταγή της λεμονάδας. Τόλμησε να κάνει την δική της εκδοχή της σπιτικής λεμονάδας κι επιπλέον άρχισε να κάνει εκστρατεία για την προστασία των μελισσών.

Στον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει η Μικάιλα εξηγεί: «Αποφάσισα να δώσω στην αγαπημένη λεμονάδα της γιαγιάς μια νέα γεύση, προσθέτοντας μέλι αντί για ζάχαρη».

«Έτσι γεννήθηκε η λεμονάδα Be Sweet!»

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: 79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια στη Μύκονο – Φθηνότερη η Τουρκία από την Ελλάδα

Γαλλία: Οι νικητές, τα διλήμματα και τα σενάρια μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές (photos)

Βόρεια Κορέα: Mυστηριώδης επιδημία απειλεί την χώρα του Κιμ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:27