search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:15
MENU CLOSE

Εύκολο τιραμισού με μπισκότα πτι μπερ

25.06.2022 06:00
tiramisu-con-biscotti-secchi_2

Μια ακόμα παραλλαγή του πιο αγαπημένου γλυκού που έγινε ποτέ, με τα κλασικά μπισκότα πτι μπερ. Η γλυκιά και βελούδινη κρέμα έρχεται σε αντίθεση με το πικρό κακάο και τα μπισκότα δίνουν μια ελαφρώς τραγανή νότα που απογειώνει την συνταγή.

Υλικά για τη Συνταγή

200 γραμμάρια έτοιμος καφές εσπρέσσο

100 γραμμάρια ζάχαρη

200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ

3 αυγά (ζυγισμένα περίπου 180 γραμμάρια) διαχωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια

500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

Σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τον καφέ, έτσι ώστε να έχει τον χρόνο να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπήστε τους κρόκους με την μισή ποσότητα της ζάχαρης με ηλεκτρικό μίξερ. Μόλις το μίγμα αφρατέψει και με το μίξερ σε χαμηλή λειτουργία, προσθέστε σιγά – σιγά και σταδιακά το μασκαρπόνε. Μόλις ενσωματωθεί και έχετε μια παχύρρευστη κρέμα, αφήστε το στην άκρη. Καθαρίστε τα σύρματα του μίξερ και σε ένα άλλο μπολ επίσης καθαρό χτυπήστε τα ασπράδια, ρίχνοντας λίγη – λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη. Όταν θα έχετε μια σφικτή υφή με κορυφές που στέκονται και δεν μετακινείται ούτε όταν αναποδογυρίζετε το μπολ, είναι έτοιμο. Συνεχίστε ενσωματώνοντας κουταλιά – κουταλιά τα ασπράδια μέσα στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα από πάνω προς τα κάτω. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, αφήστε στην άκρη και ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού. Βουτήξτε για λίγο τα μπισκότα στον κρύο καφέ και απλώστε 6 από αυτά σε μια παραλληλόγραμμη πιατέλα, για να φτιάξετε την πρώτη στρώση. Βάλτε από πάνω 2 κουταλιές από το μίγμα της κρέμας και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάλτε άλλα έξι μπισκότα στον καφέ, στρώστε τα και συνεχίστε με 2 ακόμα κουταλιές κρέμας. Κάντε συνολικά 6 στρώσεις με μπισκότα και κρέμα, τελειώστε με την κρέμα και πασπαλίστε τέλος με σκόνη κακάο. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά, προτού το σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Σικελική ρυζόπιτα φούρνου (τιμπάλ) με μελιτζάνες

Σμαραγδένια μπισκότα με τσουκνίδα

Τονοπιτάκια με ντομάτα και αυγό, στο φούρνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 15:14