search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Σοκ στη Βρετανία: Νιγηριανός γερουσιαστής μετέφερε 15χρονο στο Λονδίνο για να του αφαιρέσουν τα όργανα

25.06.2022 00:56
nigiria_new

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση με την μεταφορά ενός 15χρονου που μεταφέρθηκε από τη Νιγηρία στη Βρετανία για αφαίρεση οργάνων.

Τη μεταφορά είχε οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του με τον άνδρα να έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Γερουσίας.

Η υπόθεση ξεσκεπάστηκε χάρις σε έναν γιατρό ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσης νεφρού από έναν νεαρό άνδρα ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πίσω από τη μεταφορά του 15χρονου στο Λονδίνου από το Λάγος φέρεται να βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας και η σύζυγός του, μιας και η κόρη τους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Την ίδια στιγμή ο γιατρός κρίθηκε ύποπτος σχετικά με το εάν το θύμα γνώριζε ότι θα γινόταν δότης αλλά και εάν η ηλικία που αναγραφόταν στο διαβατήριό του ήταν αληθινή.

Ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η 55χρονη σύζυγός του κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με το δικαστήριο στον 15χρονο δόθηκε το διαβατήριο ενός 41χρονου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γηραιά Αλβιόνα.

Ο νεαρός, όπως ανέφερε το δικαστήριο δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στη Βρετανία για να δωρίσει το νεφρό του. Έγινε γνώστης της κατάστασης όταν έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης:

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τέλος από 1η Αυγούστου – Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

Έγκυος η Super Κική – «Θα γίνω μόνη μαμά» (Photos)

Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:40