search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:07
MENU CLOSE

Τερέζα Μέι: Η αινιγματική πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας που εκδικήθηκε τον Μπόρις Τζόνσον

09.06.2022 15:28
theresa_may_new

Η Τερέζα Μέι χαρακτηρίζεται «η αινιγματική πρωθυπουργός» και βρέθηκε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ από το 2016 ως το 2019.

Παραιτήθηκε μετά από μία εσωκομματική ανταρσία, ανάλογη με αυτή που αντιμετώπισε ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη. Και μάλιστα όχι μόνο πολιτικά. Γιατί αφότου έφυγε από την πρωθυπουργία έχει ένα πολύ υψηλό «κασέ» για ομιλίες και δημόσιες εμφανίσεις, που της εξασφαλίζουν τις άνετες διακοπές στις Άλπεις, που είναι το αγαπημένο της μέρος.

Η καλή επιχειρηματίας: Πόσο χρεώνει η Τερέζα Μέι για τις ομιλίες της

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε ένα καλό «ντιλ» πρόσφατα και για μία ομιλία της στη Δανία, που την απασχόλησε για πέντε ώρες στο σύνολο, αύξησε τον τραπεζικό της λογαριασμό κατά 109.000 λίρες.

Δεν ήταν η πρώτη καλή συμφωνία. Σύμφωνα με τη Sun η Τερέζα Μέι έχει μια πολύ επικερδή επιχείρηση, με την επωνυμία «The Office of Theresa May Limited», μέσω της οποίας αμείβεται για τις εμφανίσεις και τις ομιλίες της και μάλιστα το εταιρικό καθεστώς είναι τέτοιο που της εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές.

Η Τερέζα Μέι αφότου της έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το πρωθυπουργικό γραφείο έχει κερδίσει αρκετά – η Sun γράφει πως ο λογαριασμός της αυξήθηκε κατά 2,1 εκατομμύρια λίρες.

Μόνο φέτος, ενθυλάκωσε το εκπληκτικό ποσό των 641.000 λιρών για 54 ώρες εργασίας, δηλαδή κοστολογεί τις ομιλίες της περίπου 12.000 λίρες την ώρα.

Η τελευταία καλοπληρωμένη εμφάνιση ήταν τον περασμένο μήνα, όταν μίλησε στην Ένωση Νομικών της Δανίας, στην Κοπεγχάγη, με αμοιβή 109.000 λίρες. Προηγουμένως, τον Μάρτιο, είχε κάνει έξι ομιλίες στις ΗΠΑ, που της απέφεραν 404.800 λίρες. Ο πελάτης της εξασφάλισε προσωπική γραμματέα και διαμονή, που κόστισαν 3.400 λίρες. Τον Ιανουάριο μίλησε στη Φλόριντα και για παραμονή μίας ημέρας πήρε 127.200 λίρες.

Για τρεις ομιλίες της, που έγιναν διαδικτυακά και διοργανώθηκαν από αμερικανικές εταιρίες, πήρε πέρυσι 117.000 λίρες.

Πιο φτηνά χρεώνει όταν την προσκαλούν σε διάφορα δείπνα και στο τέλος αναλαμβάνει να εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία- από τέτοιες εμφανίσεις βγάζει μόλις 85.000 λίρες τον χρόνο.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Πέρα από τις σημαντικές απολαβές, η κ. Μέι αισθάνεται και πολιτικά δικαιωμένη. Για την ακρίβεια, ο βρετανικός Τύπος λέει πως έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη το βράδυ που έγινε η ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Κι αυτό γιατί ο Τζόνσον κέρδισε μεν την ψηφοφορία, αλλά με ποσοστό χειρότερο από εκείνο που είχε  η Τερέζα Μέι, όταν εκδηλώθηκε η ανταρσία εναντίον της. Ο Τζόνσον εξασφάλισε την υποστήριξη του 59% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόριδων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 η Τερέζα Μέι είχε την υποστήριξη του 63% των βουλευτών, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την ψήφο δυσπιστίας για την ικανότητά της να υλοποιήσει την συμφωνία για το Brexit.

«Ελπίζω ότι η Τερέζα Μέι έχει μία ωραία μέρα», έγραψε με νόημα στο Tweeter ο Άλιστερ Κάμπελ, ο άτυπος αρχηγός των βουλευτών στα ορεινά έδρανα, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε την ανταρσία κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Την ανταρσία κατά της Τερέζα Μέι την είχε οργανώσει ο Μπόρις Τζόνσον. Η Μέι στο τέλος του 2018 κέρδισε την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της, αλλά στο τέλος Ιουλίου του 2019 έκλεισε την πόρτα και παρέδωσε τα κλειδιά της πρωθυπουργικής κατοικίας, όπου εγκαταστάθηκε ο Τζόνσον.

Οι αναλυτές στο Λονδίνο δίνουν ακόμα λιγότερο χρόνο στον Μπόρις Τζόνσον μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε αμέσως μετά τις γιορτές για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο. Λέγεται μάλιστα πως μπορεί να μην προλάβει να κάνει Χριστούγεννα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος που ξάφνιασε τον Λαβρόφ – Η οργισμένη απάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ (video)

Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί έγιναν έξαλλοι με το παλάτι – Πως εμπλέκεται το Netflix (Videos/Photos)

ΗΠΑ: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Καλιφόρνια – Τέσσερις νεκροί (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:05