search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν νέα μέτρα – Τι είπε για την τέταρτη δόση του εμβολίου (video)

27.06.2022 12:23
plevris_new

Στην τέταρτη δόση του εμβολίου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως η Επιτροπή Εμβολιασμών λέει ότι για άνω των 60 υπάρχει ισχυρή σύσταση, καθώς επίσης και για τις ευπαθείς ομάδες.

«Από εκεί και πέρα στον γενικό πληθυσμό για άνω των 30, δεν υπάρχουν ακόμα τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν το όφελος το οποίο μπορεί να υπάρξει, αλλά ωστόσο δίνεται αυτή η δυνατότητα» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Αν τώρα δεν ανήκεις σε αυτές τις ομάδες και είσαι απλώς στην ηλικιακή ομάδα 30-59 βάσει ακριβώς των συνθηκών, ενδεχομένως και πότε εμβολιάστηκες και πότε έκανες την τρίτη δόση και αν έχεις νοσήσει, σε όλα αυτά σε συνεννόηση με το γιατρό σου θα παρθεί η απόφαση που δεν είναι σύσταση της Επιτροπής υπό την έννοια ότι έχει το όφελος το οποίο έχει στους άνω των 60 ή στις ευάλωτες, αλλά εναπόκειται ακριβώς στο προφίλ που έχει ο καθένας» πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ευελπιστεί από τον Σεπτέμβριο να υπάρχει μία επικαιροποίηση του εμβολίου κατά τέτοιο τρόπο που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα και στις υποπαραλλαγές.

Πότε θα ληφθούν νέα μέτρα

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων:

«Πρώτα από όλα περιμέναμε ότι θα υπήρχε και αύξηση του κορονοϊού λόγω της κινητικότητας, συνολικά στην Ευρώπη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας».

Ο υπουργός ανέφερε πως στους μεν σκληρούς δείκτες δεν το επηρεάζει, «οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες, πολύ λιγότερες από αυτές που είναι στα όρια το εθνικό σύστημα υγείας, δηλαδή κινούμαστε αυτή τη στιγμή κάτω από τις 100 και φανταστείτε ότι η δυνατότητά μας σε κλίνες ΜΕΘ είναι 600 κλίνες ΜΕΘ άρα κινούμαστε με μια ασφάλεια ως προς τους σκληρούς δείκτες».

«Υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. Συνεχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες που μας κάνει να βλέπουμε τα μοντέλα μας πως μπορεί να πιεστούν οι απλές κλίνες, δεν θα πιεστεί το σύστημα ακόμα και στις απλές κλίνες» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, «αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα».

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εαν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πατέρας πνίγηκε στη θάλασσα μπροστά στον 15χρονο γιο του

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη θανάτωση του χιμπατζή: «Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή» (video)

Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: «Ο πατέρας μου ήταν ένα κτήνος – Φερόταν άσχημα και ήθελε να περνάει μόνο το δικό του» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:53