search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση στον 34χρονο δολοφόνο των αδελφών

28.06.2022 21:09
makrynitsa – egklima-new

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 34χρονο άνδρα ο οποίος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της στη Μακρινίτσα στις 5 Απριλίου 2021.

Το μικτό ορκωτό δικαστήριο Καρδίτσας τον καταδίκασε σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια φυλάκιση για το διπλό φονικό της 28χρονης Κωνσταντίνας Τσάπα, μητέρα ενός παιδιού 4 ετών σήμερα, αλλά και του 30χρονο αδερφού της, Γιώργου Τσάπα.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η απόφαση ήταν ομόφωνη και ο 34χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις δύο ανθρωποκτονίες, οι οποίες έγιναν με «πλήρη καταλογισμό», όπως αποφάνθηκε το μικτό ορκωτό δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του δράστη περί «ακαταλόγιστου λόγω ψυχικής διαταραχής».

Στο άκουσμα της απαγγελίας της ποινής, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο πατέρας των δύο αδερφών ξέσπασε σε λυγμούς, νιώθοντας δικαιωμένος.

Η συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν στον 34χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και του ότι τον ώθησε στις πράξεις του η συμπεριφορά των θυμάτων, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του κατέθεσε ότι δεν θυμόταν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαίρωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της στο πατρικό τους σπίτι τον Απρίλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή του κατηγορούμενου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή), είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ραφήνα: Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος δείχνει ιατροδικαστική εξέταση

Σαρηγιάννης για αύξηση κρουσμάτων – «400 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έως τα τέλη Ιουλίου»

Πανελλήνιες 2022: Πολλά γραπτά κάτω από τη βάση – Οι επιδόσεις ανά μάθημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:40