search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Η «μάχη» του Τραμπ με την φρουρά του για να τον εμποδίσουν να γίνει «ένα» με τους διαδηλωτές

28.06.2022 23:06
tramp_new

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από τα όσα διαδραματίστηκαν την 6η Ιανουαρίου 2021, την ημέρα δηλαδή που οπλισμένοι και οργισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με τον πρώην πρόεδρο να είναι αρνητικός πρωταγωνιστής.

Τα απίστευτα περιστατικά περιέγραψε στην κατάθεσή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, συνεργάτιδα του τότε προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους.

Η Κάσιντι Χάτσινσον είπε ότι οπαδοί του Τραμπ ήταν οπλισμένοι ακόμη και με AR-15, τα στρατιωτικού τύπου τυφέκια που είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος εξέφρασε μάλιστα την ενόχλησή του που η Μυστική Υπηρεσία, η οποία τον φρουρεί, χρησιμοποιούσε ανιχνευτές μετάλλου για να εντοπίσει και να απομακρύνει τους ενόπλους από το σημείο όπου θα μιλούσε.

Ο Τραμπ στην ομιλία του αμφισβήτησε ευθέως το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου και το πλήθος έσπευσε να το κάνει εμπράκτως, εισβάλλοντας στο Καπιτώλιο όπου το Κογκρέσο επικύρωνε και τυπικά την νίκη του Τζο Μπάιντεν.

«Πάρτε τους γαμ… ανιχνευτές, δεν είναι εδώ για να με πειράξουν», έλεγε ο Τραμπ εκείνο το πρωινό.

Ο Τραμπ, στις τελευταίες και πιο ταραχώδεις ημέρες της θητείας του, εμφανίζεται να αμφιβάλλει σοβαρά αν οι οπαδοί του, στους οποίους μίλησε νωρίτερα, ήταν οπλισμένοι. Αλλά ακόμη περισσότερο έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να αρπάξει το τιμόνι της λιμουζίνας του για να πάει στο Καπιτώλιο.

Σε αλλο σημείο της κατάθεσής της, η μάρτυρας περιέγραψε τον τσακωμό του Τραμπ με τη φρουρά του. «Είμαι ο γαμ… πρόεδρος, να με πάτε τώρα στο Καπιτώλιο», είπε στους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που αρνούνταν να τον πάνε στο κτίριο, την ώρα της εισβολής. Πρόσθεσε δε ότι από το πίσω κάθισμα προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι από τον οδηγό της προεδρικής λιμουζίνας.

Την ίδια ώρα πανικόβλητοι αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο έτρεμαν στην ιδέα ο Τραμπ να γίνει ένα με το πλήθος των οπαδών του, καθώς ανησυχούσαν και για τις βαριές νομικές επιπτώσεις στους ίδιους.

Η μάρτυρας έδωσε μια εικόνα προσχεδιασμένης επίθεσης στο Καπιτώλιο. Ο Μίντοους έλεγε από τις 2 Ιανουαρίου ότι «στις 6 [Ιανουαρίου] τα πράγματα θα γίνουν πολύ πολύ άσχημα». Αλλά και ο δικηγόρος και στενός φίλος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, έλεγε ότι «θα πάμε στο Καπιτώλιο, θα είναι και ο πρόεδρος μαζί».

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τα βρήκαν με τον Ερντογάν η Φινλανδία και η Σουηδία – Πώς επετεύχθη συμβιβασμός για ένταξη στη Συμμαχία

Πίεση Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν – «Δεν είπε λέξη για τα νησιά – Τώρα κάνει τον νταή»

Χρήστες του TikTok προσφέρουν τα σπίτια τους σε γυναίκες που ταξιδεύουν για να κάνουν άμβλωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:01