search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:53
MENU CLOSE

Πίεση Κιλιτσντάρογλου στον Ερντογάν – «Δεν είπε λέξη για τα νησιά – Τώρα κάνει τον νταή»

28.06.2022 19:44
Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου στηρίζει Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400 - Media

Συνεχίζει την πίεση προς τον Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χρεώνοντάς του καθυστερήσεις και υποχωρήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

«Κάνει νταηλίκια, κάνει νταηλίκια στην Ελλάδα ο κύριος! Σε μία ομιλία μου εδώ το 2017 είχα πει: “η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου’” Του λέω, βρίσκεις απαντήσεις σε ό,τι λέω, για πες κάτι και για τα υπό κατοχή νησιά… Ούτε πρόταση δεν άρθρωνε. Τώρα, πού και πού βγαίνει και λέει στην Ελλάδα “μη με εκνευρίζετε, θα’ ρθω θα πάω. Θα κάνω επιχείρηση στη Συρία, Όχι, θα κάνω το ένα, θα κάνω άλλο”.

Αν είναι να το κάνεις, κάνε το αδερφέ, τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, το ξέρεις κι εσύ. Όσο τα νησιά εξοπλίζονταν, το έλεγαν οι καθηγητές, το έλεγαν οι απόστρατοι στρατιωτικοί, το έλεγαν οι πολιτικοί. Έλεγαν “φέρνουν όπλα στα νησιά, αυτό είναι ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης. Κιχ δεν έβγαλε. Και τώρα κάνει τον νταή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε ακόμη τον Ερντογάν ότι θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο δείπνο που θα παρατεθεί στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου. Υπάρχει ΝΑΤΟϊκή σύνοδος στην Ισπανία, ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, τώρα θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί της. Δεν λέει ότι δεν την αναγνωρίζουμε. Αν έρθει, δεν μπορεί να πει ότι εδώ πρέπει να είναι και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Το κράτος προστατεύει ή τα συμφέροντα του έθνους προστατεύει;».

Διαβάστε επίσης:

Τζόνι Ντεπ: Δεν επιστρέφει στους Πειρατές της Καραϊβικής – Τι απάντησε ο εκπρόσωπός του

Χιλή: Σκύλος διέκοψε γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα γιατί… ζητούσε χάδια (Video)

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53