search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:52
MENU CLOSE

«Λάθος του Μητσοτάκη που δεν “έκαψε” την απλή αναλογική το 2019 – Τώρα θα τρέχουμε»

28.06.2022 06:00
neadimokratia_new

Ένα άγνωστο δεδομένο για τις σκέψεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις εισηγήσεις που δεχόταν μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έρχεται στο φως. 

Κορυφαίος Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 ούτως ώστε να «κάψει την απλή αναλογική». Το ίδιο στέλεχος (κοντά στον Πρωθυπουργό) φέρεται να του το είχε πει ακριβώς ένα μήνα μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. 

Μάλιστα – σύμφωνα πάντα με τον ίδιο – του είχε προτείνει ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης να είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε δεν τον άκουσε, με τον ίδιο να λέει σε συνομιλητές του πως «τώρα θα το έχει μετανιώσει». Το ίδιο στέλεχος είναι από αυτούς που πιστεύει ότι η ΝΔ θα πάρει την αυτοδυναμία αλλά «μπορεί και να κινδυνεύσει το πράγμα». Δεν βλέπει ακυβερνησία αλλά θεωρεί πολύ κακό το μήνυμα που δόθηκε – «με ευθύνη συνεργατών του Μητσοτάκη» – για χαλαρή ψήφο με απλή αναλογική

«Τώρα θα τρέχουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι πρέπει να έρθουν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική», είπε ο ίδιος στους συνομιλητές του. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκη Κεραμέως: Θετική στον κορωνοϊό η υπουργός Παιδείας

ΠΑΣΟΚ: Η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη για τις μετεκλογικές συνεργασίες που προκάλεσε αντιδράσεις 

Τασούλας: «Προεκλογικές περιοδείες» ακόμα και από τον Πρόεδρο της Βουλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46