search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:23
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Οι κρυφές συζητήσεις για την «προοδευτική διακυβέρνηση» και την συνεργασία με Τσίπρα

28.06.2022 06:00
pasok_new

Μπορεί να το αποκλείουν αλλά δεν παύουν να συζητάνε στο ΠΑΣΟΚ την πιθανότητα να υπάρξει – έστω και κουβέντα – για «προοδευτική διακυβέρνηση». 

Για το ενδεχόμενο δηλαδή να ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εξηγούσε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει «καμία ελπίδα». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για προοδευτική διακυβέρνηση για να υπάρχει λόγος να συζητάται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και ο ίδιος Τσίπρας ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει γιατί δεν θα είναι σε καμία εκλογική διαδικασία πρώτο κόμμα, θέλει να έχει λόγο ύπαρξης και να αρπάξει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ», έλεγε κορυφαίο στέλεχος σε σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Παράλληλα εξηγούσε πως «πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης δεν υπάρχει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει ότι δε μπορεί να συνυπάρξει ο ίδιος με τον Γιάννη Βαρουφάκη ούτε θα δεχθεί ποτέ το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση. Οποιαδήποτε όχι μόνο με αυτόν Πρωθυπουργό». 

Το στέλεχος που έκανε την παραπάνω εκτίμηση ανήκει σε αυτούς που είναι αισιόδοξοι για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική. Παράλληλα μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε: «η καλύτερη προοπτική για μας (ΠΑΣΟΚ) είναι αυτοδυναμία Μητσοτάκη και πληγωμένο τον Τσίπρα»

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Ο μυστικός διάλογος Τσίπρα – Κικίλια στην συνέλευση του ΣΕΤΕ  

Από τα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τα πανεπιστημιακά έδρανα στο θέατρο ως ηθοποιός

Ευρωκοινοβούλιο: Στις 6 Ιουλίου τα εγκαίνια του αμφιθεάτρου «Ανδρέας Παπανδρέου» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21