ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:08
MENU CLOSE

Ιταλία: «Κλείνει» τις βρύσες η Βερόνα - Πρόστιμα 500 ευρώ σε όποιον ποτίσει λουλούδια, πλύνει αμάξι ή γεμίσει πισίνα

02.07.2022 19:54

Η Βερόνα, μια πόλη 250.000 κατοίκων στη βορειοανατολική Ιταλία, αποφάσισε σήμερα να περιορίσει τη χρήση του πόσιμου νερού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξηρασία που πλήττει τη χερσόνησο.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα απαγορεύεται να χρησιμοποιείται το πόσιμο νερό για το πότισμα λαχανόκηπων, λουλουδιών και αθλητικών τερέν. Δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση του στις πισίνες ή για το πλύσιμο αυτοκινήτων. Ο δήμος υπογράμμισε ότι όποιος παραβιάζει αυτούς τους περιορισμούς μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο που φτάνει έως και τα 500 ευρώ.

Παρόμοια μέτρα έχουν υιοθετήσει και άλλες ιταλικές κοινότητες, όμως η Βερόνα είναι η μεγαλύτερη πόλη, μέχρι στιγμής, που αναγκάζεται να επιβάλει τόσο δραστικούς περιορισμούς.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία αντιμετώπισε ένα ασυνήθιστα πρώιμο κύμα καύσωνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχοπτώσεων, κυρίως στην κοιλάδα του Πάδου η οποία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 70 χρόνια. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο αγροτικό σωματείο της χώρας, το Coldiretti, η ξηρασία απειλεί το 30% της αγροτικής παραγωγής και τις μισές κτηνοτροφικές μονάδες στην κοιλάδα του Πάδου, όπου παράγεται μεταξύ άλλων το περίφημο προσούτο Πάρμας.

«Μειώθηκε και η στάθμη του ποταμού Τίβερη»

Στις λίμνες Ματζόρε και Γκάρντα το επίπεδο των υδάτων είναι χαμηλότερο από το σύνηθες για αυτήν την περίοδο του έτους, ενώ νοτιότερα έχει μειωθεί και η στάθμη του ποταμού Τίβερη που διασχίζει τη Ρώμη.

Άλλη συνέπεια της ξηρασίας: η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε απότομα ενώ οι υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται κυρίως στους ορεινούς όγκους, στα βόρεια, παράγουν σχεδόν το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μάχες στο Λισίτσανσκ – Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι περικύκλωσαν την πόλη (Video)

Ryanair: Τα πληρώματα καμπίνας προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο

Τρόμος στην Αίγυπτο: Καρχαρίας κατασπάραξε τουρίστρια (Προσοχή – Σκληρό Video)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:05
Exit mobile version