search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:13
MENU CLOSE

Τουρκία: Αρχές Αυγούστου «βγαίνει» το νέο γεωτρύπανό της στην Ανατολική Μεσόγειο (video)

06.07.2022 16:11
turkey_drill_ship_new

«Θερμό» αναμένεται το καλοκαίρι όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, καθώς οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται.

Όπως αναφέρει ο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν «θα κατευθυνθεί στο σημείο εργασίας του στις αρχές Αυγούστου».

«Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις δραστηριότητές μας με γεωτρήσεις στη “Γαλάζια Πατρίδα”, στη δική μας περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας, εδώ και τέσσερα χρόνια. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα πλοία γεώτρησης βαθέων υδάτων του στόλου μας. Πρώτα το “Φατίχ”, μετά το “Γιαβούζ” και τέλος το “Κανουνί” εντάχθηκαν στον στόλο μας», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι «είμαστε στο τέλος των προετοιμασιών για να αναλάβει καθήκοντα και το τελευταίο μας πλοίο».

«Το πλοίο μας θα μεταβεί στην πρώτη αποστολή του το πρώτο μισό του Αυγούστου. Συζητούνται 5-6 εναλλακτικές λύσεις για την πρώτη τοποθεσία. Θα κάνουμε υπομονή για άλλο ένα μήνα, ελπίζω. Η τοποθεσία της αποστολής πιθανότατα θα είναι η Μεσόγειος», είπε επίσης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

credit: Anadolu

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του νέου γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το τουρκικό κανάλι A Haber.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Θετικός ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Κατρίνης στη Βουλή: Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στη Δεξιά και στην κοινωνική πολιτική

Ο Καρανίκας διέγραψε την αποθεωτική ανάρτησή του για τον Άδωνη – Τι έγραψε σε νέο ποστ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42