Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια συνταγή για εύκολο παγωτό καφέ, χωρίς αυγά και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής, με κρεμώδη υφή και γεμάτο αρώματα που θα λατρέψουν οι φανατικοί του αγαπημένου ροφήματος.
60 ml ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντεκαφεϊνέ)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (396 γραμμάρια)
480 ml πολύ κρύα παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, με όλα τα λιπαρά
Αρχικά, ρίξτε σε ένα ποτηράκι τον καφέ στο ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά να διαλυθούν εντελώς οι κόκκοι του καφέ. Αφήστε τον στην άκρη να κρυώσει προτού τον χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τον καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξεχωριστά χτυπήστε την παχύρρευστη κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές που να στέκονται. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα με το μίγμα του καφέ. Δυναμώστε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και χτυπήστε το μίγμα μέχρι να πήξει. Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο (τάπερ ή ακόμα και φόρμα για κέικ) και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ.
Συμβουλή
Αν έχετε παγωτομηχανή, απλά αφήστε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο, μετά αδειάστε το στην παγωτομηχανή και παγώστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.
Διαβάστε επίσης:
Δροσερό μεξικάνικο ντρέσινγκ – σαλάτα pico de gallo με μάνγκο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.