search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:48
MENU CLOSE

Σοκ! Αεροσκάφος της Emirates πετούσε επί 14 ώρες με τρύπα στην άτρακτο (Photos/Video)

07.07.2022 18:15
emirates

Οι επιβάτες που ταξίδευαν με την πτήση της  Emirates από το Ντουμπάι  προς το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άρχισε η αποβίβαση, μετά από πτήση 14 ωρών, καθώς είδαν μια τεράστια τρύπα στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Αμέσως οι εικόνες της ζημιάς που είχε η άτρακτος του Airbus A380 έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία η τρύπα προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα» στα ελαστικά, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ένας από τους επιβάτες έγραψε στο Twitter ότι το περιστατικό ήταν «τρομακτικό» και συνέβη «στη διάρκεια της πτήσης».

«Ήταν απολύτως τρομακτικό και το πλήρωμα καμπίνας γνώριζε πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί γιατί αμέσως ήρθε σε επαφή με το κόκπιτ», έγραψε ο Άντριου Μόρις, καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου του  Loughborough. «Λίγο αργότερα, όλα κύλησαν ομαλά. Η ήρεμη συμπεριφορά τους ήταν καθησυχαστική- ήξεραν ότι δεν ήταν κάτι καταστροφικό», έγραψε ο Μόρις.

Δεν είναι σαφές πόσες ώρες έμεινε στον αέρα το αεροπλάνο με αυτό το πρόβλημα στην άτρακτο, αλλά  εκτιμάται  ότι προέκυψε περίπου 45 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο ιστότοπος Aviation Herald, που ειδικεύεται σε θέματα αερομεταφορών, μεταδίδει ότι το πλήρωμα ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Μπρίσμπεϊν για την κατάσταση στο αεροσκάφος και ζήτησε τη συνδρομή των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών κατά την προσγείωση.

Η εταιρία Emirates ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα δεν επηρέασε τον χώρο καυσίμων ή την δομή του αεροσκάφους. «Η πτήση ΕΚ430 από το Ντουμπάι στο Μπρίσμπεϊν αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ένα από τα 22 ελαστικά του αεροσκάφους έσκασαν στη διάρκεια της πτήσης , προκαλώντας ζημιά σε ένα μικρό σημείο στο εξωτερικό πάνελ της ατράκτου», εξήγησε η εταιρία.

Η προσγείωση έγινε με ασφάλεια και η αποβίβαση χωρίς κανένα πρόβλημα. Η ζημιά που προκλήθηκε αποκαταστάθηκε πλήρως και έγιναν έλεγχοι από μηχανικούς, από την Airbus και όλες τις αρμόδιες αρχές, όπως διαβεβαίωσε η Emirates.

Διαβάστε επίσης:

«Αλωνίζουν» σε όλο τον κόσμο οι Κινέζοι κατάσκοποι – Πώς αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού (Video)

Βρετανία: Η επόμενη μέρα μετά την παραίτηση Τζόνσον – Ποιοι παίρνουν θέσεις στην κούρσα διαδοχής (photos/video)

NASA: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με το μικρό σκάφος που κατευθύνεται στη Σελήνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:48