search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:19
MENU CLOSE

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στην εστίαση: «Καταργούν με εγκύκλιο το 5ήμερο – Επιβάλλουν το 6ήμερο» (Video)

11.07.2022 11:29
sevitoros_new

Η πρόσφατη υπογραφή νέας κλασικής σύμβασης στην εστίαση πολυδιαφημίστηκε από την πλευρά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Μόλις 15 μέρες μετά όμως, έχουν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στον κλάδο καθώς όπως καταγγέλλουν η κυβέρνηση με εγκύκλιο ουσιαστικά καταργεί το 5ήμερο.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος κατατέθηκε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας στο Open ο πρόεδρος των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο, Γιώργος Χότζογλου καταργείται η εβδομαδιαία εργασίας 40 ωρών που είναι συμφωνημένο και υπογεγραμμένο και από τις δύο πλευρές, επιβάλλοντας 6ήμερο με τις ίδιες ώρες.

Σε πρώτη… ανάγνωση μπορεί ενδεχομένως κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα, καθώς θα γινόταν με δήλωση του εργαζόμενου στην Εργάνη.

Δηλαδή, όσοι εργάζονταν σεζόν για 6 ή και 7 ημέρες την εβδομάδα, τις παραπάνω από το 5ήμερο μέρες, αν ήταν τυπικός ο εργοδότης τις πληρώνονταν με την σχετική προσαύξηση.

Επειδή όμως, όπως ανέφερε ο Γ. Χότζογλου, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία «βασιλεύει» στον συγκεκριμένο κλάδο, όλοι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά γίνεται… δώρο η 6η μέρα, επαναφέροντας το… πλήρες μπάχαλο που έδειχνε να μπαίνει σε μία τάξη με την υποχρεωτική για όλο τον κλάδο υπογραφή σύμβασης εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Σκύρος: Κατέρρευσαν 4 γέφυρες από την κακοκαιρία – Εικόνες πριν και μετά την καταστροφή (videos)

Πάτρα: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον χωρισμό – Το μήνυμα που της έσωσε τη ζωή

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32