search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:02
MENU CLOSE

Σκύρος: Κατέρρευσαν 4 γέφυρες από την κακοκαιρία – Εικόνες πριν και μετά την καταστροφή (videos)

11.07.2022 11:13
skyros_new

Η κακοκαιρία έπληξε τη Σκύρο, προκαλώντας τεράστιες ζημιές και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί, συγκλονίζουν οι εικόνες από την καταστροφή.

Συγκεκριμένα, η αμμουδιά Πεύκος άλλαξε όψη από την κακοκαιρία. Οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών είναι σε εξέλιξη, όπως και στην παραλία Αχερούνες όπου όμως κατέρρευσε η γέφυρα που οδηγούσε στον οικισμό.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου, η κίνηση προς τις Αχερούνες διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, ενώ εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα.

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και τα πλοία έρχονται γεμάτα, καθώς οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.

Αν και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, 100 λίτρα ανά τετρ. μετρo ή 100 τόνους ανά στρέμμα κατέγραψε σε 12 ώρες ο σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Σκύρου, οι τουρίστες και οι κάτοικοι στα κεντρικά και βόρεια δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς η κακοκαιρία επικεντρώθηκε στο νότιο μέρος του νησιού.

«Τόσους μεγάλους όγκους νερού δεν έχουμε ξαναζήσει»

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τα δύο τελευταία 24ωρα, με τη βοήθεια και της Περιφέρειας και της Πολεμικής Αεροπορίας είμαστε εντάξει», είπε στο OPEN o δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος.

«Έχουμε ανοίξει όλα τα οδικά δίκτυα, οι παραλίες είναι προσβάσιμες, μικροζημιές κοντά στους οικισμούς έχουν αποκατασταθεί», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές υποδομές και να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοιες καταστάσεις.

«Τόσους μεγάλους όγκους νερού δεν έχουμε ξαναζήσει. Πρέπει να γίνουν διανοίξεις σε μεγάλα ρέματα που καταλήγουν σε παραλίες και περνάνε από χωριά. Πρέπει να γίνει μια βασική παρέμβαση», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον χωρισμό – Το μήνυμα που της έσωσε τη ζωή

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ευλόγησε τη βάφτιση παιδιών gay ζευγαριού (Photos)

Θεσσαλονίκη: Έδειρε υπάλληλο του Δήμου γιατί τον ξύπνησε το σκουπιδιάρικο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42