search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:07
MENU CLOSE

Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς

13.07.2022 06:00
florentine_new

Το πιο εύκολο και γλυκό κέρασμα που έχει κατακλύσει τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία τα τελευταία χρόνια, σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή που συνδυάζεται με τα πάντα. Συνοδέψτε τις -γαλλικής προέλευσης- φλωρεντίνες με τον καφέ σας, διακοσμήστε τα παγωτά σας, φτιάξτε παγωτένια σάντουιτς με τα τραγανά αυτά μπισκότα ή απολαύστε τις σκέτες!

Υλικά για τη Συνταγή

  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 φλιτζάνια κορν φλέικς
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 100 γραμμάρια κερασάκια γλασέ ή άλλα αποξηραμένα φρούτα φρουί γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο
  • Ξύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)
  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα και στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα. Πάρτε κουταλιές από το μίγμα και τοποθετήστε τις αραιά στο ταψί, αφήνοντας χώρο ενδιάμεσα διότι με το ψήσιμο τα μπισκότα θα απλώσουν.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Τοποθετήστε τις φλωρεντίνες σε σχάρα για να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάστε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν μαρί, δηλαδή μέσα σε μπολάκι που έχετε βυθίσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πάτος του μπολ με το νερό.

Όταν είναι έτοιμη η λιωμένη σοκολάτα, αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά και διακοσμήστε με αυτήν τα μπισκότα. Μπορείτε να βυθίσετε τις μισές φλωρεντίνες στο λιωμένο μίγμα, να καλύψετε τον πάτο τους, ή να κάνετε λωρίδες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Μόλις σταθεί και σφίξει η σοκολάτα, είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης:

Νόστιμες καλοκαιρινές πιπεριές, γεμιστές με φέτα

Texas κέικ με γλάσο σοκολάτας αμυγδάλου

Ελληνική χωριάτικη πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:06