search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:20
MENU CLOSE

Ελληνική χωριάτικη πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

08.07.2022 06:00
sintagi_new

Μια συνταγή για χορταστική σαλάτα που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το κυρίως γεύμα, αλλά και να χρησιμοποιηθεί σαν συνοδευτικό ή σνακ για τη δουλειά.

Η βάση είναι η χωριάτικη ελληνική σαλάτα που μπορεί να εμπλουτιστεί με το περίσσευμα κοτόπουλου της προηγούμενης μέρας, καθώς και με την προσθήκη των νεαρών φρέσκων πατατών που εμφανίζονται αυτή την εποχή.

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια πατάτες

300 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου, βραστό, τηγανητό ή ψημένο

3 αγγουράκια μικρά

18 ντοματίνια

18 ελιές Καλαμάτας

4-6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)

100 γραμμάρια τυρί φέτα

Για το ντρέσινγκ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

60 ml ελαιόλαδο

Ξύσμα από ½ λεμόνι

½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου (προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και τη μουστάρδα. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή (βροχηδόν), ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου, αν χρησιμοποιήσετε, τη ρίγανη και το πιπέρι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Έπειτα κόψτε το μαγειρεμένο φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες, μεταφέρετέ το σε μια σαλατιέρα, περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το στην άκρη ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Πλύντε και κόψτε τις πατάτες στη μέση. 

Τοποθετήστε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σκεπάστε με κρύο νερό ίσα που να σκεπαστούν, αλατίστε τις γενναιόδωρα και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίστε τις καλά σε ένα σουρωτήρι και μεταφέρετέ τις στη σαλατιέρα με το ντρέσινγκ. Κόψτε τα αγγούρια στη μέση κατά μήκος και σε φέτες πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Κόψτε επίσης τα ντοματίνια στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τις ελιές. Ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου, αφήνοντας μερικά ολόκληρα στην άκρη για τη διακόσμηση. Μεταφέρετε και αυτά τα υλικά στη σαλατιέρα και ανακατέψτε. Τρίψτε με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια τη φέτα στη σαλάτα, διακοσμήστε με το δυόσμο και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα χοντροκομμένες φέτες κόκκινο κρεμμύδι, κάππαρη, λεπτές φέτες κόκκινης πιπεριάς και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Δροσερό μεξικάνικο ντρέσινγκ – σαλάτα pico de gallo με μάνγκο

Τούρτα μους μοσχολέμονο

Εύκολη συνταγή για παγωτό καφέ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:18