ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:02
MENU CLOSE

Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς

13.07.2022 06:00

Το πιο εύκολο και γλυκό κέρασμα που έχει κατακλύσει τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία τα τελευταία χρόνια, σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή που συνδυάζεται με τα πάντα. Συνοδέψτε τις -γαλλικής προέλευσης- φλωρεντίνες με τον καφέ σας, διακοσμήστε τα παγωτά σας, φτιάξτε παγωτένια σάντουιτς με τα τραγανά αυτά μπισκότα ή απολαύστε τις σκέτες!

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά. Τοποθετήστε τις φλωρεντίνες σε σχάρα για να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάστε την επικάλυψη. Λιώστε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν μαρί, δηλαδή μέσα σε μπολάκι που έχετε βυθίσει σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πάτος του μπολ με το νερό.

Όταν είναι έτοιμη η λιωμένη σοκολάτα, αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά και διακοσμήστε με αυτήν τα μπισκότα. Μπορείτε να βυθίσετε τις μισές φλωρεντίνες στο λιωμένο μίγμα, να καλύψετε τον πάτο τους, ή να κάνετε λωρίδες με τα δόντια ενός πιρουνιού. Μόλις σταθεί και σφίξει η σοκολάτα, είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης:

Νόστιμες καλοκαιρινές πιπεριές, γεμιστές με φέτα

Texas κέικ με γλάσο σοκολάτας αμυγδάλου

Ελληνική χωριάτικη πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:02
Exit mobile version