search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:46
MENU CLOSE

Εκλογές ΗΠΑ: Έτοιμος ο Μπάιντεν, ρεβάνς ονειρεύεται ο Τραμπ – «Όχι» και στους δύο λένε οι Αμερικανοί (Videos)

13.07.2022 06:00
biden_trump_new

Μάλλον ήρθε η ώρα για κάποιον άλλον, λένε οι Αμερικανοί. Μία τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αυτό που είναι πλέον προφανές για όποιον γνωρίζει τι συμβαίνει στις ΗΠΑ: Πολλοί Αμερικανοί θέλουν για πρόεδρο κάποιον που δεν θα είναι ο Τζο Μπάιντεν ή ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο ο νυν αρχηγός του κράτους και ο προκάτοχός του στο Λευκό Οίκο δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε στους New York Times, περιέχει δυσάρεστα ευρήματα για τον Μπάιντεν σε μία περίοδο που είναι συχνά τα σχόλια για την ηλικία του και τις πολιτικές επιλογές του.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το 64% των Δημοκρατικών θέλουν έναν άλλον υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του 2024 και μάλιστα πριν από τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, που θεωρούνται «δημοψήφισμα» για τον εκάστοτε ένοικο του Λευκού Οίκου και οι οποίες φέτος αναμένεται ότι θα είναι καταστροφικές για το κυβερνών κόμμα, αφού οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν με τον πληθωρισμό και τις τιμές των καυσίμων στα ύψη.

Ο Μπάιντεν δεν είναι δημοφιλής, αλλά υπάρχει και κάποιος που τα πηγαίνει χειρότερα. Είναι εκπληκτικό το ότι ο Μπάιντεν εξακολουθεί να θεωρείται πιθανότερος νικητής αν έχει αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2024, έχοντας προβάδισμα με ποσοστό 44%, έναντι 41% του ρεπουμπλικανού.

Αυτό το στοιχείο ενισχύει όσους υποστηρίζουν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να οδηγήσει το Δημοκρατικό Κόμμα σε νέα νίκη, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά αποδοχής που έχει, καθώς βρίσκονται πολύ χαμηλά- μόλις 33%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Ο Μπάιντεν φυσικά είναι υποχρεωμένος να λέει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία. Γιατί αν δεν το πει αυτό θα χάσει ακόμα και την περιορισμένη εξουσία του. Όμως ένα πράγμα που δεν μπορεί να αλλάξει ο Μπάιντεν είναι η ηλικία του. Θα είναι 82 χρόνων αν κληθεί να ορκιστεί για δεύτερη προεδρική θητεία και κοντά στα 90, όταν θα τελειώνει η δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα– λέει ότι ο Μπάιντεν είναι ήδη πολύ γέρος για το Λευκό Οίκο, αποφεύγοντας πάντως να πει ότι και ο ίδιος είναι ήδη 76 χρόνων.

Η ειρωνεία είναι ότι ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να δουν άλλους υποψηφίους, ούτε ο Μπάιντεν, ούτε ο Τραμπ δείχνουν εύκολη λεία για να αποστρατευθούν. Ο Τραμπ ήδη είναι έτοιμος να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών επιδιώκοντας να προλάβει τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, αλλά και να εκμεταλλευτεί τους μπελάδες του Μπάιντεν.

Και ο νυν πρόεδρος παρά τα προβλήματα φαίνεται πως έχει προβάδισμα έναντι του Τραμπ σε μια πιθανή μονομαχία δεινοσαύρων για την αμερικανική προεδρία, σε δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

SpaceX: Δοκιμαστικός πύραυλος τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν την εκτόξευση (Video)

«Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ξανά» λέει ο Μακρόν για την Uber (Video)

ΠΟΥ: Η αύξηση των κρουσμάτων «έφερε» σύσταση για τέταρτη δόση εμβολίου στους πιο ευάλωτους πολίτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04