search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:12
MENU CLOSE

Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά την «απόδραση» Ρατζαπάξα

13.07.2022 10:40
srilanka_new

Η Σρι Λάνκα, που έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λίγες ώρες μετά τη φυγή του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε.

“Αφού ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα”, δήλωσε ο Ντινούκ Κολομπάζ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας επ’ αόριστον στη δυτική επαρχία, αυτή που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Κολόμπο, με στόχο να περιοριστούν οι διαδηλώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, με τις δυνάμεις της τάξης να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να εισβάλουν σε αυτό.

“Γίνονται διαδηλώσεις μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο και χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση”, είπε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να καταστέλλει τις διαδηλώσεις που εμποδίζουν τη λειτουργία του κράτους.

Ο Ρατζαπάξα διέφυγε σήμερα στις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει, και αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Τέξας: Βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό – Πρωτοφανής αδράνεια της αστυνομίας – Ανενόχλητος για 77 λεπτά ο δράστης!

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα – Έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος στις Μαλδίβες

Εκλογές ΗΠΑ: Έτοιμος ο Μπάιντεν, ρεβάνς ονειρεύεται ο Τραμπ – «Όχι» και στους δύο λένε οι Αμερικανοί (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:12