search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:11
MENU CLOSE

Πύρινα μέτωπα στη χώρα: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σάμο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στον Έβρο – Δύσκολη η κατάσταση στην Κάρυστο (Photos/Videos)

14.07.2022 18:31
fotia_new

Πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει στη χώρα, με την κατάσταση να είναι δύσκολη, σε Σάμο, Έβρο, αλλά και Κάρυστο.

Επιπλέον, φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Πρέβεζα και Κεφαλονιά, με την κατάσταση να είναι καλύτερη στο πρώτο μέτωπο, ενώ υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται και η φωτιά στη Λέσβο.

Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στη Σάμο, παρότι το πρωί της Πέμπτης (14/7) οριοθετήθηκε από την ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του samosvoice, η πυρκαγιά φαίνεται να έχει περάσει τον οικισμό της Αγίας Κυριακής στο Μαραθόκαμπο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 3 ελικόπτερα (ένα Erickson, ένα Mi8 και ένα AB214).

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Πύρινο μέτωπο στον Έβρο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στη φωτιά στον Έβρο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρου, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, εκκενώνονται αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή.

Λεωφορεία έχουν καταφτάσει στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο, ενώ συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Φωτιά στην Κάρυστο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι έντονοι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις από Χαλκίδα και Μαντούδι, ενώ αποστέλλονται προς την Κάρυστο και εναέριες δυνάμεις.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούν.

Καίει δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Φωτιά και στην Κεφαλονιά

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Αργοστόλι, στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) και σε αγροτοδασική έκταση στο Νεοχώρι Πρέβεζας, την οποία η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει.

Το βασικό ζήτημα με τη συγκεκριμένη φωτιά, είχε να κάνει με την πυκνή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτα κτίσματα.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ερεσό της Λέσβου

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και στην Ερεσό Λέσβου, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Πού και πότε θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς (Video)

Νέα υπόθεση revenge porn: Σύλληψη 31χρονου για βιασμό – Σοκάρουν οι καταγγελίες των θυμάτων

Βούλα: Έτσι έγινε η απόπειρα δολοφονίας στον φούρνο – Νέα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:11