search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:40
MENU CLOSE

Φωτιά στην Σάμο: Μάχη να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου – Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα (Videos)

14.07.2022 07:42
samos_new

Ολονύχτια ήταν η μάχη με το πύρινο μέτωπο στην Σάμο, στην σκιά της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου και τον χαμό των δύο πυροσβεστών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στη «μάχη» με τις φλόγες μπήκαν ξανά τα εναέρια μέσα, ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις δίνουν αγώνα, ώστε να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής το πρωί της Πέμπτης (14/7), στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Παλαιοχώρι Σάμου, επιχειρούν συνολικά 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην μάχη έχουν ριχθεί και 28 πυροσβέστες που μετέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (13/7) αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Σάμου.

Η φωτιά αυτήν την στιγμή κατευθύνεται προς Λιμνιώνα και Πούντα, ενώ δύο οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά χθες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τους ισχυρούς ανέμους, σήμερα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σημειώνεται πως στη διάρκεια της νύχτας, η εικόνα που είχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν καλύτερη από αυτή που ήταν νωρίτερα αφού το μέτωπο το οποίο έκαιγε νότια-νοτιοδυτικα από το Παλαιοχώρι είχε ελεγχθεί.

«Ελπίζω να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα. Ό,τι κάναμε χθες έπιασε τόσο, δηλαδή η εκκένωση των οικισμών μας βοήθησε να μην έχουμε άλλες απώλειες, πέρα από τα δυο παλικάρια που χάσαμε και τα θρηνεί όλη η Ελλάδα σήμερα», δήλωσε στο Open o δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

«Η φωτιά καθηλώθηκε, κατά κάποιο τρόπο, από το ότι οι άνεμοι όχι απλά κόπασαν, έπεσαν και μπορέσαμε και κρατήσαμε την περίμετρο της φωτιάς ελεγχόμενη. Τώρα περιμένουμε τα εναέρια μέσα και όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε σήμερα. Είναι δύσκολο αλλά ο στόχος είναι αυτός. Σήμερα να οριοθετήσουμε τη φωτιά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επιμένει στην αθωότητά της – Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Σάμος: Σώος ο τέταρτος επιβαίνων στο ελικόπτερο που κατέπεσε – Κολύμπησε μόνος του έως τη στεριά

Θεσσαλονίκη: Καταστράφηκε κατάστημα αθλητικών ειδών λόγω φωτιάς – «Βραχυκύκλωμα» βλέπει ο ιδιοκτήτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:39