search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:14
MENU CLOSE

Σάμος: Δύο νεκροί και δύο διασωθέντες ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην πυρκαγιά

13.07.2022 22:07
SAMOS-EREVNES-ELIKOPTERO-NEW
Photo: samos24.gr

Νεκροί είναι, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόκειται για τον ΄Ελληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή .

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, εντοπίστηκε σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας κολύμπησε και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη στεριά, όπου και διασώθηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στις αρχές ο πρώτος Μολδαβός που διασώθηκε, όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα.

Ο ίδιος θυμάται ότι με την πρόσκρουση βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο, αλλά μετά όπως ανέφερε τους έχασε.

ΚΚΕ: Διερεύνηση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος στη Σάμο

«Το νέο τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο και το θάνατο μελών του πληρώματος, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την ανάγκη να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του.  
 
«Μαζί με τις άμεσες ενέργειες για την ανεύρεση και διάσωση του τέταρτου αγνοούμενου μέλους του πληρώματος και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επείγει να διερευνηθούν και τα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος» τονίζει το ΚΚΕ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καταστράφηκε κατάστημα αθλητικών ειδών λόγω φωτιάς – «Βραχυκύκλωμα» βλέπει ο ιδιοκτήτης

Πέθανε ο Νίκος Χατζηκώστας, ο θρυλικός Παεζάνο της Φωκίωνος Νέγρη

Φωτιά στη Σάμο: Εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:14