search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:57
MENU CLOSE

Πέθανε ο Νίκος Χατζηκώστας, ο θρυλικός Παεζάνο της Φωκίωνος Νέγρη

13.07.2022 21:49
paezano- thanatos-new

Έφυγε από τη ζωή ο εκκεντρικός εστιάτορας της δεκαετίας του ΄80 Νίκος Χατζηκώστας, μια από τις πιο cult φιγούρες της Κυψέλης.

Ντυμένος με κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, λευκά κοκάλινα γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό, με μούσι και μια μαϊμού στον ώμο, ο Νίκος Χατζηκώστας ήταν ο ιδιοκτήτης του Paesano, του περίφημου ρεστοράν της Κυψέλης, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη.

Γνωστός και ως «Ζντουπ» ή «Κροκοδειλάκιας», διασκέδαζε την υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας με το χιούμορ του. Η μασκότ του ήταν η Πουτσίνο, η μαϊμού, που καθόταν πάντα στον ώμο του. Μια μαϊμού που έκανε ζημιές. Έκλεβε… περουκίνια από άντρες πελάτες, τραβούσε τα μαλλιά και χαλούσε κομμώσεις στις κυρίες.

Ανάμεσα στην πυκνή διακοσμητική βλάστηση της μαξιμαλιστικής μεταμεσονύκτιας πιτσαρίας, σύχναζαν επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, λογής λογής περσόνες των 80s και των 90s.

Το 1984 ο Παεζάνο (τον αποκαλούσαν και με το όνομα του μαγαζιού του) «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του. Τα κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα. Την επομένη ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Στην πραγματικότητα ήταν ένα καλοστημένο πρωταπριλιάτικο αστείο με μονταρισμένη φωτογραφία.

Πούλησε το ιστορικό μαγαζί του το 1997 και για πολλά χρόνια ζούσε στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Σάμο: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – Εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα (Video)

Περιπτεράς βρήκε τη λύση στην ακρίβεια: «Να γίνουν οι μήνες 24 και από 15 μέρες»

O Νικολά Σαρκοζί «ψηφίζει» Ελλάδα για διακοπές – Ήρθε στην Αθήνα με την Κάρλα Μπρούνι (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:57